2024. március 28., csütörtök
ATLÉTIKA

Kanizsai sikerek

Az országos és a tartományi szabadtéri atlétikai bajnokságokon eredményesen szerepeltek a magyarkanizsai Partizan atlétái.

Mitrovicán az atlétikai dobószámok országos bajnokságán a serdülők korosztályában első helyet szerzett Horváth Bertalan gerelyhajításban 48,58 méteres eredménnyel. Ugyancsak ebben a városban tartották meg az országos többpróbabajnokságot. Hétpróbában a serdülő lányok korosztályában első helyen végzett és országos bajnoki címet szerzett Marina Živković 4858 ponttal, új országos csúccsal. Hárompróbában a fiatal pionírok korosztályában Ognjen Miladinov 2256 ponttal végzett az első helyen. Mitrovicán rendezték meg az országos ifibajnokságot is, ahol Nikola Berić gerelyhajításban 58,86 méterrel nyert.

Az Újvidéken rendezett tartományi bajnokságon a serdülők korosztályában első helyen végzett Marina Živković 100 méteres gátfutásban, 14,62 másodperces idővel és Horváth Bertalan gerelyhajításban, 49,88 méteres eredménnyel. Szintén a székvárosban tartották meg Vajdaság nyílt bajnokságát, amelyen az ifjúsági korosztályban első helyen végzett Nikola Berić gerelyhajításban 57,33 méteres eredménnyel. A felnőttek korosztályában Marina Živković magasugrásban 1,55 méterrel győzött.

Belgrádban az idősebb pionírok országos bajnokságán Pavle Sorajić távolugrásban 5,97 méteres ugrásával szerezte meg az aranyérmet.

Marina Živković és Nikola Berić az országos válogatott tagjaként részt vettek az Isztambulban megrendezett ifjúsági atlétikai Balkán-bajnokságon. Živković ezüstérmet szerzett hétpróbában, míg Berić gerelyhajításban bekerült a döntőbe, és ott a hetedik helyet szerezte meg.

A magyarkanizsai atléták eredményeiről Mészáros Kornél klubelnökkel beszélgettünk.

Hogyan értékelik a klubban az első félévben elért eredményeket?

Megítélésünk szerint versenyzőink eredményesen szerepeltek a szabadtéri versenyeken, mivel négy korosztályos egyéni országos bajnoki címet szereztek, és sikeresen szerepeltek a korosztályos tartományi bajnokságokon is. Az idei év első felében legeredményesebben Marina Živković teljesített, aki az ifjúsági Balkán-bajnokságon ezüstérmet szerzett hétpróbában. Mi egy szerény költségvetési kerettel rendelkező kis klub vagyunk, amely az elért eredmények alapján az országos versenyben a legjobb húsz klub között található, úgyhogy teljes mértékben elégedettek vagyunk az első félévben elért eredményekkel.

Milyen beruházások történnek az atlétikai pályán, és melyek a további terveik a klubban?

Ahogy a pénzügyi lehetőségeink megengedik, úgy igyekszünk felújítani az atlétikai pályánkat, hogy jobb edzési és versenyzési feltételeket biztosítsunk atlétáinknak. Első lépésként az idén felújítottuk a távolugrópályánkat, majd következik a dobópályánk biztonsági védőkerítéssel való lefedése. A klubunk az idén is tagtoborzást végez az óvodások és a diákok körében, hogy minél több gyereket sikerüljön sportolásra, egészséges életmódra nevelni és szoktatni. A klubban folytatjuk a munkát és az edzéseket, hogy felkészülten várjuk az őszi idényben következő versenyeket.

Augusztusban következik a futó- és úszómaraton Magyarkanizsán. Milyen változásokat terveznek a szervezők?

Augusztus 11-én a magyarkanizsai önkormányzat és több sportklub szervezésében az idén is megrendezzük a hagyományos nemzetközi futó- és úszómaratont. A szervezők az idén megváltoztatták a maraton nevét, amely ezentúl nemzetközi futó- és úszófesztivál néven szerepel a programban, a sorszáma pedig marad a XXXVII. A szervezők az idén több új úszó- és futótávot iktattak be a programba, valamint a kanizsai speciális aquatlont. Az úszóknál újdonság a 7500 méteres táv és a csapatverseny, a futóknál a 10 000 méteres, a 21 097,5 méteres félmaratoni táv és a csapatverseny bevezetése, az aquatlon 3 kilométeres úszásból plusz 10 kilométeres futásból és 7,5 kilométeres úszásból plusz félmaratonos futásból tevődik össze. A szervezők célja a minél tömegesebb részvétel a versenyeken, és igyekeznek szórakoztató programokkal színesebbé tenni a fesztivált.