2024. április 23., kedd

Letartóztatták Jelena Đoković nagyapjának feltételezett elrablóit

A belügyminisztérium egységei az éjszaka folyamán letartóztatták a mitrovicai Branislav M.-t (36), akit zsarolással, illetve Jelena Đoković nagyapjának elrablásával gyanúsítanak Ljig községben, közölte ma Nebojša Stefanović belügyminiszter.

A miniszter az ez alkalomból összehívott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a gyanúsított, Branislav M. másodmagával betört a 83 éves férfi házába, ellopták mobiltelefonját, és a pénztárcájában lévő 26 ezer dinárt, majd ezt követően az idős férfit magukkal vitték a házból, és egy villanykaróhoz kötözték. Mint mondta, a rablók a Đoković családtól 2 millió eurós váltságdíjat követeltek.

Stefanović hozzátette, Branislav M. jelenleg Valjevón 48 órás vizsgálati fogságban van, ezt követően pedig az ügyészség elé kerül. Rámutatott, a rendőrség bizonyítékokat talált, amelyek az elkövetett bűncselekményről tanúskodnak. Hangsúlyozta, az eddigi információk szerint az elkövetők feltehetően ketten voltak.

‒Úgy véljük, hogy ez egy kisebb szervezet munkája ‒ mondta a belügyminiszter, cáfolva így azokat az állításokat, hogy nagyobb bűnbandáról van szó.

Nebojša Stefanović belügyminiszter egyúttal köszönetet mondott a rendőrség dolgozóinak a gyors és hatékony munkáért.