2024. április 25., csütörtök

A tehetséges diákok támogatásáért

Két fontos díjat is elnyert a zentai biológiatanár

Kormányos Róbert, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium tanára nyerte el a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának Biológia Nagykövete címét. Az egyetem a díjjal olyan középiskolai tanárokat tüntet ki, akik munkájukkal támogatják a tehetséges diákok fejlődését. Többek között szintén Kormányos Róbert kapta meg a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének Genius Arany Mentor díját, amely a leglelkesebb pedagógusokat hivatott jutalmazni.
Kormányos Róbert, aki nagy megtiszteltetésnek tartja a díjak elnyerését, elmondta, hogy a szegedi egyetem idén először osztotta ki a nagyköveti címeket. Azokat a középiskolai tanárokat díjazták, akik bekapcsolódnak az egyetem által szervezett, középiskolai tanárok és diákjaik számára létrehozott programokba.
– A diákjaink részt vesznek a szegedi egyetem kutatóiskolai programjában, tehetségkutató versenyeken szerepelnek, néhányan közülük világversenyekre is eljutnak. Szintén nagy eredmény, hogy néhány diákunk a középiskolások számára szervezett konferenciák mellett a Szegedi Tudományegyetemmel együttműködésben egy felnőtteknek szóló tudományos konferencián is részt vehetett. Fontosnak tartom kiemelni, hogy iskolánknak nemcsak a szegedi, de más egyetemekkel is sikerült szoros együttműködésen alapuló kapcsolatot kialakítania. Informális kapcsolataink révén az Újvidéki Egyetemre is bármikor számíthatunk, ha szakirodalomra, konzultációra van szükségünk, egyetemlátogatásokat is szervezünk hozzájuk. Sok lehetőséget hordoz magában az is, hogy a két ország közötti pályázati együttműködések során nemzetközi tudományos konferenciák is megrendezésre kerülnek, amelyekre diákjainknak is módjukban áll eljutni.