2024. március 29., péntek

Elrabolták Jelena Đoković nagyapját

A nyolcvanéves bácsit néhány óra leforgása alatt megtalálták
Több szerbiai városban is már hétfőn felfigyeltek arra, hogy az elmúlt tíz naphoz képest több rendőr járőrözik az utcákon (Fotó: Molnár Edvárd)

Fotó: Molnár Edvárd

Szerdáról csütörtökre virradó éjszaka a nyugat–szerbiai Ljigen elrabolták Milosav Radisavljevićet (80), Jelena Đoković, Novak Đoković teniszező feleségének a nagyapját. Az idős bácsit néhány órával később megkötözve találták meg. Sajtóértesülések szerint az emberrablást követően az egyelőre ismeretlen elkövetők szöveges üzenetben követeltek Milosav Radisavljević fiától, Jelena Đoković nagybátyjától 2 millió euró váltságdíjat.

Az elkövetők a bácsit néhány méterre annak házától, a kukoricásban egy villanypóznához bilincselték. Villanyszerelők bukkantak a férfira, amikor arra jártak és meghallották a kiáltozását.

Dragan Lazarević, Ljig polgármesterének elmondása szerint azonnal kapcsolatba lépett Vera Mitićtyel, Jelena Đoković édesanyjával, Milosav Radisavljević lányával, aki pillanatnyilag Monte Carlóban tartózkodik. Mint azt Lazarević hozzátette, az asszony megerősítette, hogy fivérétől kétmillió euró váltságdíjat követeltek. Valamivel később a rendőrségen már úgy nyilatkoztak, hogy rablásról, nem pedig emberrablásról van szó. A két, ismeretlen, arcát símaszkkal elfedő elkövető hajnali három órakor hatolt be a bácsi házába, elraboltak tőle 26 ezer dinárt és egy mobiltelefont, majd a kukoricásba vezették, ahol a villanypóznához bilincselték. Az elkövetők nem bántalmazták a bácsit.