2024. április 25., csütörtök

Jazz és rock Palicson

A szabadkai Rotaract Club fiatalok körében végzett kérdőíves közvélemény-kutatása alapján a helybeli fiatalok nemcsak a szórakozás jól bevált formáit igénylik, hanem folyamatosan keresik az új lehetőségeket. Ebből kiindulva a szervezet egy kétnapos zenei fesztivált szervez, amelyre augusztus elsején és másodikán kerül sor a palicsi felújított Abbázia moziban.

A Youth Jazz & Rock Festival első napján a jazzé lesz a főszerep, míg a második napon a rock kerül a fókuszba. Elsején, tehát szerdán fellép a belgrádi Katarina Kochetova Trió, Bojan Cvetković, valamint a verseci Ivan Jovanović Trió. Másodikán, csütörtökön a belgrádi garage rock zenekar, a Šajzerbitterlemon, illetve a szintén fővárosi, alternatív rockot játszó Vizelj lép színpadra, ezt követően pedig dj Boogie Fadee szórakoztatja a közönséget.

Lara Majkić és Pavle Zvekić (Fotó: Benedek Miklós)

Lara Majkić és Pavle Zvekić (Fotó: Benedek Miklós)

A rendezvénnyel kapcsolatban szerdán sajtótájékoztatót tartottak, ahol Lara Majkić és Pavle Zvekić elmondta azt is, hogy a fesztiválon a koncertek mellett számos kísérőprogramra is sor kerül, zenei műhelymunkákat, kerekasztal-beszélgetéseket szerveznek, emellett több fiatal zenekar és előadó is bemutatkozik a közönségnek. A szervezők arra is felhívták a figyelmet, hogy a koncerteket követően közös „dzsemmelésre” is sor kerül, amelyen bárki részt vehet.

A fesztivál célja, hogy a környékbeli és távolabbról érkező fiatal zenészeknek lehetőséget adjanak a találkozásra és a bemutatkozásra, ugyanakkor a helybeli fiatalságnak lehetőséget szeretnének nyújtani ahhoz, hogy helyben hallgathassanak kitűnő előadókat.

A fesztiválra a belépőjegyek a helyszínen kaphatóak. A belépők ára egy-egy napra 150 dinár, míg a kétnapos belépők ára 200 dinár. A programok várható kezdési időpontja mindkét nap 20 óra.