2024. április 24., szerda

Útitársakkal kéz a kézben

Tehetséggondozó keresztény tábor volt Tóthfaluban

A Munkás Szt. József Római Katolikus Plébánia idén is megszervezte hagyományos Útitárs táborát, amely rendhagyónak számít, hiszen évek óta a keresztény szellemiség és értékrend jegyében teszik ezt. Tóthfalu esetében ez nem is meglepő, mert köztudott, hogy a falu egyik fő mozgatórugója az egyház, és minden a köré épül, ám nem csak a szentmisékben merül ki a tevékenység, sokkal szerteágazóbb annál.

A július közepén lezajlott táborban részt vettek a plébánia keretében működő Tutti gyermekzenekar tagjai és a Sopronkövesd testvértelepülésről érkező gyerekek. Mint mindig, most is volt egy központi téma, mely köré építették a tábor tematikáját. A tábor vezetői, Berec Katinka és Bálint Brigitta a Mátyás király emlékévhez kapcsolódó témakört választottak.

A tábor idején nemcsak zenéléssel és Mátyás király élettörténetével foglalkoztak a gyerekek, hanem sor került egy tiszai csónakázással egybekötött kirándulásra Adorjánon. Sok érdekes dolgot osztott meg a gyerekekkel Sarnyai Csaba a Tisza mente növény- és állatvilágáról. A gyerekek aznap saját maguknak készítették el bográcsos ebédjüket és vacsorájukat. Látogatást tettek a zentai emléktemplomban, megnézték a Városi Múzeum állandó kiállítását, valamint a városháza tornyának kilátójából megcsodálhatták a Tisza vonalát, a város látképét. Később pedig megtekintették a zentai csata emlékművét.

Sok játékkal, érdekes vetélkedővel tarkították az együtt töltött időt, és a záró tábortűznél a gyerekek előadták a szabadidejükben feldolgozott Mátyás király történeteket.

A tábor létrejöttét a Bethlen Gábor alapkezelő Zrt. és a Szekeres László Alapítvány támogatta.