2024. március 29., péntek

Kabol mint turistaparadicsom

A hétvégén Miloš Vučević polgármester ellátogatott Kabolba, ahol a Laza Kostić utcában megtekintette az ott folyó, útépítési munkálatokat.

Az elmúlt napokban 6600 négyzetméternyi útfelületet újraaszfaltoztak hét falusi utcában, járdákat is újrabetonoztak. – 28 millió dinárt költöttünk a munkálatokra, az elmúlt négy évben nagyjából 300 millió dinárt fordítottunk a városi kasszából Kabol fejlesztésére. Mindenekelőtt a csatornahálózatot és a szennyvíztisztítót említeném, most várva várjuk augusztus 8-át, amikor is megnyithatjuk a vonatkozó versenypályázatra beérkezett ajánlatokat, és amikor eldől, hogy ki, azaz melyik cég rendezi majd a falu központját. Erre a célra 41 milliót irányoztunk elő a városi költségvetésben – mondta többek között Vučević Kabolban, majd emlékeztetett arra, hogy ez a falu is Újvidék, és hogy a városvezetésnek az a célja, hogy a kaboliak is újvidékiként érezzék magukat. Említést tett arról, hogy hamarosan az óvodai kapacitásokat is kibővítik itt, és arról is, hogy Kabolt a jövőben idegenforgalmi célpontként is látja. Városi támogatással, a 10-es korridor mellett eredeti, vajdasági faluként vonzhatja oda úgy az átutazó, mint a céllal érkező turistákat.

Vučević vasárnap Budiszaván járt, ahol befejeződött a csatornahálózat kiépítése. A Vajdasági és az Iskola utcák kereszteződésénél, a falu központjában beszélgetett a polgárokkal. Ebben a faluban 7,8 kilométernyi csatornahálózat épült. – Az a legfontosabb, hogy a lakók elégedettek, igyekezünk a város mindegyik részében egyforma szintű életkörülményeket biztosítani egyformán adózó polgárainknak – nyilatkozta itt is a polgármester, aki büszke arra, hogy az ebben a faluban végbemenő aktivitásokban egyforma erőfeszítésekkel vesznek részt a szerbek, a magyarok és mindenki más, aki ott lakik.