2024. április 19., péntek

Közös műhelymunka fiataloknak és időseknek

A Pavle Beljanski-gyűjteményből szervezett, Mediteran elnevezésű kiállítás ihlette meg a gyermekek és nagyszüleik közös műhelymunkáját, amelynek témája a tengerről szóló mesék, emlékek és képek.

Az elképzelés megvalósításával azt szeretnék elérni, hogy a fiatalok és az idősek közösen (is) töltsék idejüket a nyári hónapok alatt. A műhelymunkákat a Pavle Beljanski Múzeumban tartják meg július 21-én 13 órakor, valamint 14 óra 30 perckor. A Mediteran elnevezésű kiállításon tematikus témákon át tekinthetők meg a modern művészet legjelentősebb alkotásai. A Pavle Beljanski-gyűjteményből kiválasztott, 31 alkotáson a Földközi-tenger térsége dominál, amelynek kulcsfontosságú szerepe volt a kolorizmus fejlődése szempontjából a nemzeti kultúra keretein belül. A kiállítás mellett gazdag programok várják az érdeklődőket, amelyek keretében több, kisebb kiállítást szerveznek a Földközi-tenger témájára. A Vajdasági Rádió és Televízió honlapján arról is olvashatunk, hogy a múzeum dokumentációs alapjának a kiállítását augusztus 2-án a Művészeti Akadémia hallgatóinak tárlata váltja, amelynek témája szintén a Földközi-tenger lesz. Az utolsó, Földközi-tenger témájára megrendezett kiállítást a látogatók augusztus végén tekinthetik majd meg, akkor az érdeklődők által beküldött fotókból, képeslapokból szervezik meg a tárlatot, annak témája a Földközi-tenger partvidéke lesz.

A kiállítássorozatot a Köztársasági Művelődési Minisztérium, a Tartományi Művelődési Titkárság, a Novi Sad 2021 – Európa Kulturális Fővárosa Alapítvány támogatja, számos magánember, intézmény és nagykövetség közreműködésével sikerült megvalósítása.

Az érdeklődők beküldhetik fotóikat a Pavle Beljanski Múzeum címére: Galéria tér 2., Újvidék, vagy villámpostán a kontakt@pavle-beljanski.museum e-mail-re.