2024. április 20., szombat

Ma falunap Majdányon

Fotó: Szabó Nóra

Fotó: Szabó Nóra

A magyar–szerb–román hármas határnál lévő Majdányon, szombaton falunapot tartottak. A rendezvény meghívott vendégei között van Pásztor István VMSZ-elnök, aki majdányi születésű, Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke, Mihók Kucora Eszter MNT-tag és a Vadvirágok Művelődési Egyesület elnöke, Makra Péter, a helyi közösség elnöke, továbbá a helyi önkormányzat tisztségviselői, közvállalatok igazgatói.

A rendezvény megvalósulásában a törökkanizsai önkormányzat sokat segített, ezúton is kiemelve Orosz Urbán Csilla alpolgármestert és Újhelyi Nándor képviselő-testületi elnököt.

Fotó: Szabó Nóra

Fotó: Szabó Nóra

Fotó: Szabó Nóra

Fotó: Szabó Nóra

Fotó: Szabó Nóra

Fotó: Szabó Nóra

A majdány-rábéiak hatodik alkalommal tartják meg találkozójukat, melyet az elmúlt négy évben főzőversennyel is kiegészítettek.

A rendezvényre 14 órától várták a főzni vágyó csapatokat, amelyek 2,5 kg húst és személyenként egy-egy pólót kaptak ajándékba. A csapatok létszáma lehet 3–5, de akár 9-10 fő is együtt.

Az elkészült ételeket szakmai zsűri értékelte: Ments András, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend vajdasági szekciójának a képviselője és Molnár Dániel vendéglátó-szakember.

A főzőversenyt követően 18 órakor Leg-legény… címmel játékos vetélkedő várta mind a felnőtteket, mind a gyerekeket, 19 órakor pedig eredményhirdetés és díjátadás.

20 órától a Csókai Cimborák zenekar húzta a talpalávalót.