2024. március 29., péntek

A Novi Sad folytatta a jogi szócsatát

A héten már tájékoztattuk az olvasókat az Obilić bajnoki címmel kapcsolatos véleményéről, miszerint maguknak követelik a női Szuperliga serlegét és az aranyérmeket. Mindezt természetesen nem hagyta szó nélkül a Novi Sad együttese, akik ezúttal a törökkanizsaiak közleményére válaszoltak, annak érdekében, hogy tisztázzák a körülményeket, és kifejezzék álláspontjukat a fináléban történtekkel kapcsolatban.

A mostani nyilatkozatban emlékeztetik az Obilićet, hogy a Szerbiai Asztalitenisz-szövetség május 22-ei ülésén azt a döntést hozták, miszerint Törökkanizsán az asztalitenisz-terem nem felel meg a követelményeknek, a klub ennek ellenére sem eszközölt változtatásokat. Az újvidékiek szóban többször figyelmeztették riválisukat, a panasz hivatalos formában is bekerült a jegyzőkönyvbe, melynek értelmében a bizottság a szövetség elnökével és a főtitkárral egyeztetve egy későbbi időpontot és egy olyan helyszínt jelölt ki, amely megfelelt a feltételeknek. A Novi Sad megjelent a jelzett időpontban, az Obilić csapata pedig orvosi igazolást küldött a találkozóra, miszerint a játékosaik betegség miatt nem tudnak játszani. Az újvidéki együttes adminisztrációs részlege ezen a ponton arra hivatkozik a közleményben, hogy a mérkőzést csak bejelentett járvány esetén lehet betegség miatt elhalasztani. A törökkanizsaiak az otthoni meccsekre a 2018/2019-es szezonra is a döntő helyszínéül szolgáló termet jegyezték be, ezért a Novi Sad szerint fennáll a kérdés, hogy az ottani sportkedvelők szerint csak és kizárólag szabálytalan körülmények között játszatták volna le a finálét.

A dokumentum utolsó szakasza kitér arra, hogy az újvidéki együttes a továbbiakban is a fiatal, szerbiai játékosokkal kívánja felvenni a bajnoki címért való küzdelmet.