2024. március 29., péntek
VÍZILABDA-EB, BARCELONA

Ezekkel a kakasokkal baj van!

Kovács Gergő (labdával) próbálkozott, de gólt nem lőtt (Fotó: MTI)

Kovács Gergő (labdával) próbálkozott, de gólt nem lőtt (Fotó: MTI)

Korai még végső következtetéseket levonni, de nyilvánvaló, hogy a magyar férfiválogatottal valami nincs rendben a katalán fővárosban zajló vízilabda-Európa-bajnokságon. Azután, hogy az olaszoktól csúfos vereséget szenvedett Märcz Tamás legénysége, egy újabb kínos mérkőzésen vannak túl, amelyben a németek többször is vezettek, s az utolsó negyedben a magyaroknak döntetlenre kellett menteniük a meccset, ebben csak az a bibi, hogy a magyarok ekkor szerezték meg a meccsükön a negyedik gólt… Német gárda ellen ilyen csúfság legutóbb 1989-ben történt a mieinkkel (NSZK–Magyarország 11:9), de akkor a nyugatnémetek nagy csodára meg is nyerték a kontinensviadalt, a magyarok pedig a 9. helyen végeztek. Ez a forgatókönyv könnyen megtörténhet Barcelonában is, mert ha nem minden a forgatókönyv szerint történik, akkor a magyarok még a negyeddöntőbe sem kerülnek be, mert addig még egy akadály van, nevezetesen Hollandia, amelyet ilyen játékkal nehéz lesz legyőzni…

A szerbeknek természetesen nem jelentett különösebb akadályt Szlovákia, így ők csoportelsőként pihenten várják majd a negyeddöntős ellenfelet, s fél szemmel már az elődöntő felé tekingethetnek, ahol a Montenegró–Görögország párharc győztese vár majd rájuk – amennyiben tegnap este a montenegróiak nem győzték le a spanyolokat.

A nőknél Magyarország pazar 3:0-val nyitott Oroszország ellen, s bár innentől kezdve volt ugyan idegeskedés, de végül végig vezetve nyerte meg a rangadót (8:7). Bíró Attila szövetségi kapitány szerint védekezésben már jobban produkáltak a lányok, mint Spanyolország ellen, így szinte biztos, hogy hétfőn 18.30-tól Olaszországgal küzdenek meg az elődöntőért.