2024. április 25., csütörtök

Medencefölújítás őszre

Az adai strandfürdőben a fürdőidény után renoválják a csúszdás medencét

Ada község önkormányzata a tavaszon sikeresen pályázott anyagi támogatásért a tartományi ifjúsági és sporttitkárságnál a strandfürdőben lévő csúszdás medence felújítására.

A használatban lévő, de renoválásra váró medence (Csincsik Zsolt felvétele)

A használatban lévő, de renoválásra váró medence (Csincsik Zsolt felvétele)

Ennek köszönhetően az Adica üdültetési közvállalat által üzemeltetett strandfürdőben 4 millió dinárból újulhat meg a jelenleg is használatban lévő medence, amihez 2-2 millió dinárral járul hozzá a tartományi titkárság és a helyi önkormányzat. Az előzetes tervek szerint június végéig kellett volna végezni a munkálatokkal, amelyekbe végül bele sem kezdtek, inkább őszre halasztották. Az okokról Bilicki Zoltán polgármester nyilatkozott:

– A községi költségvetés módosításával kellett előteremtenünk a szükséges önrészt a csúszdás medence fölújításához. A községi költségvetés átütemezésére viszont május második felében került sor. Emiatt nem volt elegendő idő, hogy a fürdőidény kezdetéig kiírjuk a közbeszerzési pályázatot, illetve leszerződjünk a munkára, és megvalósuljon a beruházás. Ezért az a döntés született, hogy a nyári szezon alatt kiírjuk a közbeszerzési eljárást, majd a zárás után, szeptemberben valósulna meg a beruházás. Eszerint a fürdőzők a jövő évi fürdőidény kezdetétől már fölújított medencét használhatnának. Az elmúlt időszakban megújult a gyermek- és az olimpiai medence, hamarosan pedig következik a csúszdás medence is – közölte a polgármester.