2024. április 25., csütörtök

Átutalták a pénzt

Megkezdődhet a Vajdasági RTV munkálatainak második fázisa

Rendelkezésre bocsátotta a Vajdasági RTV új épületének második építési szakaszához szükséges pénzösszeget a Vajdaság AT Nagyberuházások Igazgatósága. Nedeljko Kovačević, a Vajdaság AT Nagyberuházások Igazgatóságának igazgatója és Miodrag Koprivica, a Vajdasági RTV vezérigazgatója pénteken írták alá a pénzátutalásról szóló szerződést.

Az építkezés második szakaszának költségei összesen 1 milliárd 804 millió dinárt tesznek ki.
– Az elkövetkező napokban meghirdetjük a közbeszerzési pályázatot. Reméljük, hogy az építkezés első és második fázisának munkálatai párhuzamosan, megfelelő ütemben és zökkenőmentesen zajlanak majd, így az év végéig befejeződnek az építkezési munkálatok – mondta Nedeljko Kovačević.
Miodrag Koprivica megelégedését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az állam felismeri a Vajdasági RTV fontosságát. Emlékeztetett arra, hogy az új épület munkálatainak összértéke 40 millió euró.
– Szerbia felismerte Vajdaság és Szerbia polgárainak, valamint a Vajdasági Rádió és Televízió alkalmazottainak az érdekeit, amely nem csupán a többségi nemzet érdekeit képviseli, hiszen mindez az itt élő kisebbségek számára szintén fontos, mivel a médiaház mintegy 15 nyelven sugároz programot – ecsetelte Miodrag Koprivica.
A Vajdasági RTV mišeluki, új épületének munkálatai 2017 őszén kezdődtek meg.