2024. április 24., szerda

Magyarcsernye a hétvégén ünnepel

Július 21-én és 22-én, szombaton és vasárnap tartják meg Magyarcsernyén a helyi közösség tanácsának szervezésében a Falunapokat.
Szombaton délután 16 órai kezdettel a gyerekek részére (14 éves korig) rendeznek horgászversenyt a Sárgás sporthorgász tónál. Este 20 órakor a művelődési otthonban Molnár Zoltán önálló estje veszi kezdetét, Szeretnék néha visszajönni még címmel. A belépés ingyenes. A labdarúgópályán 22 órakor kezdődik a diszkóest, majd fellép DJ Alen lemezlovas, és a falunapokra felállított sátorban is élő zenével várják a szórakozni vágyókat.
Vasárnap délelőtt 9 órakor szervezi meg a Hagyományápoló Egyesület a hagyományos ízek főzőversenyt, amelyen mindenki azt főz, amit akar, az alapanyagot mindenki magának biztosítja, a tüzelőanyagot viszont a szervezők állják. A főzőverseny eredményhirdetésére és díjkiosztására 13 órakor kerül sor.
A Szent Ágota templomban 10 órakor kezdődik az ünnepi szentmise. A délután folyamán a gyerekek számára ügyességi vetélkedőt tartanak a Magyarcsernyei Ifjúsági Klub szervezésében. 18 órakor kezdődik a kultúrműsor az Ady Endre Művelődési Egyesület szervezésében. Ebben a műsorban több fellépő is bemutatkozik. Este fél nyolckor a magyarcsernyei Orion rockegyüttes lép a közönség elé. 22 órai kezdettel a magyarországi Leander Kills együttes koncertezik, éjfél előtt fél órával pedig tűzijáték is lesz.