2024. március 19., kedd

Zeng a Zengő Tájház udvara

Kedden kezdődött el az oromi tájháznál az a kézművestábor, amelyet már nyolcadik éve szerveznek a Zengő Kézműves-egyesület tagjai.

A gyerekek, akik nemcsak helybeliek, hanem a környező falvakból érkeztek, illetve helybeli nagyszülőknél töltik a nyári szünetnek ezt a részét, szemmel láthatóan nagyon élvezik a vakáció hasznos eltöltését. A batikolástól kezdve a hímzésen keresztül egészen a lombfűrésszel történő munkán át széles palettán mozog a kézműves-foglalkozások skálája. Muhi Zsuzsanna egyesületvezető szerint mind a 48 résztvevő megtalálhatja a neki tetsző foglalkozást a szombatig tartó tábor ideje alatt.

– Nagyon sok munkát szabtunk ki a gyerekekre. Szőnek, fonnak, makraméznak, fonalgrafikáznak, rétegelt lemezből is készítünk emléktárgyakat, amelyeket haza is visznek, ha véget ér a tábor. Előtte azonban a zárónapon, szombaton, kiállítást szervezünk az itt elkészült munkákból, ez lesz a koronája a mi kis táborunknak, ahol bemutatjuk, hogy milyen ügyesek a gyerekeink – mondta el Muhi Zsuzsanna.

A táborba a környékbeli felnőttek is bekapcsolódtak Tóthfaluból és Oromhegyesről, akik érdeklődnek a kézműves-foglalkozások iránt, és tovább tudják adni a tudásukat.