2024. április 23., kedd

Marci hétszer breakelt

Györe Lászlót követően Dušan Lajović és Fucsovics Márton is sikerrel vették az első umagi akadályt. Az ópázovai játékos szoros kezdet után győzte le a grúz Nikoloz Bazilasvilit, a magyar teniszező pedig leiskolázta az ismert francia Benoît Paire-t. Fucsovics elsősorban az ellenfél adogatásán volt sikeres, hétszer nyerte el azt, így nem sokat számított, hogy maga is elszenvedett három breaket.

Györe az este, ahogyan azt várni is lehetett, a 2. fordulóban a magasabban rangsorolt és ezáltal esélyesnek nevezhető német Max Martererrel, Lajović az első helyen kiemelt spanyol Albert Ramosszal játszott. Fucsovics ma lép pályára, riválisa pedig az argentin Marco Trungelliti lesz. Györe és Fucsovics először találkoznak leendő ellenfelükkel, Ramos pedig 2:1-re vezet Lajovićtyal szemben. Legutóbb tavaly Csengduban az ópázovai nyert, és vezetett a riói olimpia 1. fordulójának meccsén is, amikor sérülés miatt feladásra kényszerült.

A vasárnap Németországban tornát nyert Olga Danilović tegnap kezdett volna a csehországi Olomouc 80 ezres ITF-tornáján, eső miatt azonban a ranglistán 300. cseh Jesika Malečková elleni meccse késett.