2024. március 28., csütörtök

Augusztusban lesz Bugacon a Kurultáj

Augusztusban lesz Bugacon a VI. Kurultáj, Európa legnagyobb lovas hagyományőrző fesztiválja, amelyen idén 12 országból 27 hun és türk tudatú nemzet képviselője vesz részt – hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

A háromnapos fesztivált az idén augusztus 10. és 12. között szervezi meg Bugacon a Magyar–Turán Alapítvány. Bíró András Zsolt fő szervező elmondta: idén a Turán Szövetség meghívására száznál több csapat érkezik Bugacra, a Kárpát-medencei hagyományőrzők színe-java eljön az ünnepre. A rendezvényen képviseltetik magukat Erdély, Kárpátalja, a Felvidék és a Délvidék hagyományőrzői is.

A törzsi gyűlésen a magyarokkal együtt 27 nemzet fog együtt ünnepelni, és több mint félszáz olyan program lesz, melyen a hun–türk tudatú népek képviselői adnak ízelítőt a kultúrájukból. A fesztiválon hagyományőrző seregszemle, harci bemutatók, lovas versenyek, íjászprogramok, sportbajnokságok, a magyar–hun–avar örökséget bemutató kiállítások, népzenei programok várják az érdeklődőket.