2024. április 20., szombat

Iráni vendégek (is) jönnének a melencei gyógyfürdőbe

Az illetékesek szeretnék növelni a melencei Rusanda szakkórház és gyógyfürdő kapacitásait, mert egyre több külföldi érdeklődik a fürdő iránt.

A minap iráni küldöttség járt az egészségügyi intézetben, akik nagyon vonzónak találták a helyszínt és mindenképpen fel szeretnék kínálni hazai polgáraiknak ezt a lehetőséget. Sőt télen is eljöhetnének egy kis üdülésre, vagy gyógyulásra.
A küldöttséget dr. Szaid Hosszeini, a balkáni régióval megbízott iráni kereskedelmi központ elnöke vezette, aki arról is beszámolt, hogy egy nagy iráni turisztikai cég is érdeklődik a melencei Rusanda gyógyfürdő felől, sőt még beruházásról is tárgyalhatnának. Az iráni turistákat 2017 óta mindinkább vonzza Szerbia, nemcsak a tengerparti nyaralásban érdekeltek, hanem a téli időszakban a gyógyfürdők nyújtotta pihenést is szeretnék kihasználni.
A szakkórházat 151 éve létesítették, ahol már a kezdetektől fogva kihasználják a fürdő melletti tóból nyert, a világban is egyedi, gyógyhatású, fekete sarat, amit a különféle ízületi betegségeknél alkalmaznak.
Zorica Ćulibrk, a Rusanda gyógyfürdő igazgatónője szerint fontos lenne a létesítmény befogadóképességének növelése, amivel természetesen egyetértenek a nagybecskereki önkormányzat képviselői is, Saša Santovac alpolgármester és Simo Salapura, a polgármester segédje, akik szintén jelen voltak az irániak látogatásakor. A pályázatokon keresztül erre összpontosítanak a jövőben, de természetesen a részlegek felszereltségét, a medencék felújítását, újabb, modernebb osztályok megnyitását is tervezik.
Az elkövetkező napokban egyeztetik a lehetőségeket az elvárásokkal, és várhatóan hamarosan egyre több iráni vendég érkezik majd a melencei gyógyfürdőbe.