2024. március 29., péntek

Idő előtt végeznek

Nagybecskerek több helyszínén is zajlanak a nyári munkálatok

A nagybecskerekiek nem panaszkodhatnak, úgy tűnik, jó ütemben haladnak a nyári munkálatok. A legaktívabb tevékenységet az útépítők végzik, és a leglátványosabb munka a Bari utcában zajlik, már csak a legapróbb részleteken dolgoznak a munkások.

Ritkaságnak számít, hogy a tervezettnél szinte másfél hónappal előbb fejezik be a felújítási munkálatokat, hiszen a szeptember elsejére tervezett munkák átadását jóval előbb megejthetik. A 800 méternyi új útburkolat mellett kialakították a gyalogjárdát is, és azon a részen, ahol a legszűkebb az útsáv korláttal választották el a gyalogjárdát.
A hétvégén kihasználták a csökkentett forgalmat, és vasárnap kapott új útburkolatot a Nagybecskerek és Elemér közötti, mintegy egy kilométernyi útszakasz. Az eleméri lakosok és a város észak-nyugati ipari övezetében dolgozók használják ezt az utat, amelynek a jelentősége még inkább nő, hiszen a közeljövőben újabb üzemek nyílnak, a meglévők pedig bővülnek. Az MPZ Agrar vállalat – a Matijević húsfeldolgozó egyik részlege – ebben az ipari zónában kívánja felépíteni a régió legnagyobb hűtőházát, amelyet 2020-ban adnak át rendeltetésének, a beruházás összértéke mintegy 20 millió euró.
A Dositelj Obradović helyi közösség egyik legforgalmasabb utcájában, a dr. Laza Kostić utcában is felújítási munkálatok folynak. Míg a Žarko Zrenjanin és a Melencei utca között az esővíz elvezetését szolgáló hálózatot építik ki, és természetesen a munkálatok aszfaltozással végződnek.
A városi Hőtelep munkásai is a terepen dolgoznak, a felüljáró alatti részen cserélik ki az elhasználódott csöveket, ugyanakkor a Lepa Brena tömbház mögött is dolgoznak, valamint a Schulmann Rózsa lakótelep Sunčica óvodája környékén is végzik a csövek cseréjét.