2024. április 24., szerda

Játékoscsere az esélyeseknél

Miután a székvárosi csapat története során először igazolt külföldi játékost a 36 éves Zoja Novikova személyében, robbant a hír, hogy legnagyobb riválisuktól, a törökkanizsai Obilićtől szerződtetik Izabela Lupulescut. A mindössze 19 éves játékos számára nem új környezet a Novi Sad klubja, hiszen 2012-ben még serdülőként eltöltött egy évet a városban. „Nagyon örülök annak, hogy a saját generációm most már a felnőttmezőnyben is versenyképes, és remélem, hamarosan meg tudjuk ismételni a korosztályos küzdelmeken elért eredményeinket” – mondta Izabela. Dan Fracile, az igazgatótanács elnöke úgy nyilatkozott, mindannyian tudjuk, hogy a Novi Sad 2014-es bajnoki címét 19 éves fiatalok szerezték meg, éppen ezért egyszerre figyelnek a jelenre és a jövőre is. Hozzátette, a szerbiai női asztalitenisz szempontjából is fontos lépés volt Izabela leigazolása, mert ezzel Surján Szabinával, Tijana Jokićtyal és Radmila Tominjakkal együtt készülhetnek a megmérettetésekre, ez a névsor pedig már önmagában garancia a sikerre.

Az átigazolási időszak állóvizét Makszuti Anetta is felkavarta, aki Lupulescuval ellentétes mozgást hajtott végre, ugyanis a Novi Sadból az Obilićbe igazolt. Az újjáépülni látszó Topolya csapata a tapasztalt Recskó Emmával gazdagodott, így érdeklődve várhatjuk az új szezont, hiszen kiegyenlítettebbnek tűnik a mezőny a tavalyinál.

Jól kezdtek a korosztályos válogatottak

Július 15-étől 24-éig Kolozsváron rendezik meg a serdülő- és ifjúsági Eb-t. Vasárnap csapatversennyel kezdték meg a küzdelmeket, s elmondhatjuk, a szerbiai és a magyar válogatott is biztató rajtot vett. A magyar serdülő lányok és fiúk, bár elbukták az első meccsüket, a másodikon már szépítettek. Az ifjúsági mezőnyben a lányok a B divízióban versengenek, s rögtön két győzelmet ünnepelhettek: előbb Moldovát verték 3:2-re, majd szettveszteség nélkül gyűrték le a ciprusi játékosokat. Vígh Zsolt tanítványai, az ifi fiúk a második mérkőzésükön sima, 3:0 arányban diadalmaskodtak a csehek felett.

A szerbeknél a junior fiúk hibátlan mérleggel indították el a serlegért való hadjáratukat, hiszen Izraelt és Izlandot is leigázták. A legutóbbi alkalommal bronzérmes junior leányok a vártnál kissé nehezebben, de a kvartett élén zártak. Az első körben Szlovákiától szenvedtek vereséget, ám ezután Horvátországot és Törökországot is felülmúlták. A serdülő korosztályban BezzegRéka és RadmilaTominjak a csoport második helyét szerezték meg, a fiúk pedig a vasárnapi szabadnapot követően hétfőn délelőtt Bulgáriát gyűrték le.