2024. április 24., szerda
NŐI JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG

Magyarország világbajnok

A világbajnok magyar csapat (Fotó: MTI)

A világbajnok magyar csapat (Fotó: MTI)

Magyarország női juniorválogatottja nyerte meg a szombaton zárult világbajnokságot, miután a döntőben 28:22 arányban jobbnak bizonyult Norvégiánál. A félidőben ugyan még két góllal a norvégok vezettek, de Háfra Noémiék a második játékrészben ragyogó támadójátékkal megfordították a mérkőzést. A magyar korosztályos női válogatottak korábban már 2001-ben és 2003-ban is világbajnoki döntőt játszottak, de ezekben az években a magyar lányoknak meg kellett elégedniük az ezüstéremmel.

Golovin Vlagyimir így értékelte a döntőt: „Nehéz bármit is mondani. Hatalmasat küzdöttünk, köszönettel tartozunk a debreceni közönségnek, hiszen rengeteg szeretetet kaptunk tőlük ebben a két hétben. Bízom benne, hogy most a végén valamit sikerült visszaadnunk ebből. Sokan vártak tőlünk ilyen eredményt a rajt előtt, nagyon örülök, hogy igazuk lett.”

A torna álomcsapatába is beválasztott Háfra Noémi ekképpen válaszolt arra a kérdésre, hogy mi volt a siker titka: „Az idén kisebb célokat tűztünk ki, nem úgy jöttünk ide, hogy világbajnokok leszünk. Meccsről meccsre haladtunk, ez segített hozzá ahhoz, hogy a végén a legnagyobb álmunk válhatott valóra.”

A bronzmérkőzésen Dél-Korea 29:27 arányban győzte le Oroszországot.