2024. április 24., szerda

Népszerű a gazdálkodás

Augusztus utolsó hétvégéjén tartják a Poljo-fest mezőgazdasági vásárt Törökbecsén

Az idén augusztus 24-e és 26-a között szervezik meg Törökbecsén a Nagyboldogasszony-napokat. A rendezvény keretében tartják meg a hatodik Poljo-fest mezőgazdasági vásárt, amelynek ünnepélyes megnyitójára pénteken 15 órakor kerül sor. A fiatal mezőgazdasági termelők, mint a hazai agrár reményei az idei panelbeszélgetések főtémája – hangzott el a tegnapi sajtókonferencián Újvidéken, a Vajdasági Gazdasági Kamarában.

A fiatal termelők helyzete kerül középpontba a tanácskozásokon (Fotó: Dávid Csilla)

A fiatal termelők helyzete kerül középpontba a tanácskozásokon (Fotó: Dávid Csilla)

Vuk Radojević tartományi mezőgazdasági, víz- és erdőgazdálkodási titkár elmondta, hogy a rendezvény nagyban hozzájárul a falvak, a mezőgazdaság és a gazdálkodás népszerűsítéséhez. Kiemelte, hogy a Poljo-fest mezőgazdasági vásár túlnőtte Törökbecse, Bánát és a régió határait. A tartományi titkárság pályázatára több mint 230 pályázati kérvény érkezett az idén. Vuk Radojević szerint mindez annak a bizonyítéka, hogy a mezőgazdaság újra jelentős helyet foglal el a köztudatban, vagyis egyre népszerűbb ágazat.

Az érdeklődők a mezőgazdasági kiállításon mezőgép- és jószágkiállítókkal is találkozhatnak. A vásáron olyan cégek képviseltetik magukat, amelyek mezőgazdasági gépeket, növényvédő szereket, vetőmagokat, kínálnak a látogatóknak, emellett aktuális mezőgazdasági kérdésekről és agárpolitikai intézkedésekről is tájékozódhatnak az odalátogatók.

Matija Kovač, Törökbecse polgármestere szerint az idén is sokan lesznek kíváncsiak a programra. Tavaly mintegy 200 000 látogatója volt a rendezvénynek. A polgármester kiemelte, hogy várják azoknak a mezőgazdasági termelőknek a jelentkezését, akik kiállítóként vennének részt a rendezvényen.

Mindhárom napon Trigema Texaco elnevezéssel 17 órától szervezik meg a traktorhajtó versenyt, amelyen vasárnap értékes nyereményekhez juthatnak a résztvevők. A második napon az állattenyésztők mutatják be a jószágállomány legszemléletesebb példányait. Mindemellett szórakoztató programok, lovaglás, kötélhúzás, és az idén először mechanikus bika megülése is szerepel a műsorban.

Szombaton és vasárnap is reggel 10 órakor nyitja meg kapuit a rendezvény, amelynek minden eseménye ingyenes.