2024. április 24., szerda

A horvát játékosok együtt szurkoltak Novak Đokovićnak

A vasárnapi világbajnoki döntőre készülő horvát labdarúgó-válogatott játékosai együtt szurkoltak a wimbledoni teniszbajnokságon elődöntőt játszó szerb Novak Đokovićnak.

Luka Modrić csapatkapitány szombaton elmondta, hogy pénteken késő este a masszázsszobában együtt nézték a háromszoros wimbledoni bajnok Rafael Nadal elleni mérkőzését, ami - ottani idő szerint - éjfél után a szerb játékos 2-1-es vezetésénél félbeszakadt.
"Amióta nekünk szurkol, a rajongói vagyunk, és sok szerencsét kívánunk neki" - mondta a Real Madrid játékmestere.
Az elődöntő szombati folytatását az edzésük miatt nem tudták figyelemmel kísérni.
Márciusban négy horvát futballista - köztük Modrić - együtt nézte az Egyesült Államokban a Miami Heat kosárlabdacsapat egyik NBA-meccsét a kiváló teniszezővel. A labdarúgók Peruval játszottak felkészülési mérkőzést a városban, Đoković pedig ATP-tornán szerepelt Miamiban.
Đokovićot számos bírálat érte Szerbiában, amiért közösségi oldalain fényképekkel illusztrálva számolt be a horvátokkal kialakult baráti viszonyról, ennek ellenére a közelmúltban elárulta, hogy nekik szurkol a labdarúgó-világbajnokságon.
A horvátok sajtótájékoztatóján Ivan Rakitić is elmondta, hogy drukkolnak Novak Đokovićnak, és arról is beszélt, hogy biztató üzenetet kaptak Mladen Krstajićtól, a szerb válogatott szövetségi kapitányától.
A Djoković-Nadal rangadót végül a szerb teniszező nyerte öt játszmában. A Franciaország-Horvátország döntő vasárnap - magyar idő szerint - 17 órakor kezdődik.