2024. március 29., péntek
KREATÍV PERCEK

Kamaszszoba

Segít a lakberendező

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem is tudja, hogyan fogjon hozzá…

Minden kisgyermekes családban eljön az a pillanat, amikor a pöttöm kinövi a falra festett ugrándozó mackókat és mesefigurákat. Ekkor egy kicsit „kamaszosítani” kell a szobát. Egy kamaszodó gyermeknek már egészen mások az igényei, mint az óvodásoknak. Amennyiben szeretnénk, hogy a szobájában jól érezze magát, szívesen hívja meg  haverjait, hozzá kell fognunk az átalakításhoz.

Ebben a szobában a mesefigurás falmatricák helyett, a falra trendi tapéta került. A játékpolcok helyére dobozokat tettünk, ezek ugyancsak sok apróságot elrejthetnek. A ruháknak nagyobb bútordarabot vásároltunk, mivel azok tárolására sok helyre van szükség. Az ablak alatt kapott helyet az íróasztal, amelyen egy nagyfiúsabb lámpát helyeztünk el. A meglévő ágyat nyithatóra cseréltük fel, amely alkalomadtán, ha kis barát érkezik éjszakára, vendégággyá is átalakítható. A falon is nagyfiúsabb képek kaptak helyet, ami a kis lakónak is tetszik. Ugyanakkor a szobába bekerült egy nagyobb méretű televízió is.

A legfontosabb szabály ugyanis, hogy mindig meg kell kérdezni a gyermeket, hogy mi az elképzelése, mi az, ami tetszik neki, miben érzi jól magát.

Ha átalakítást tervezünk szobájukban, akkor első lépésként gyűjtsünk össze inspiráló képeket. Tematika szerint is lehet ötletelni, s hagyjuk a gyerekeket, hogy ezek közül ők válasszanak.

***

Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Leveleiket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező!