2024. március 28., csütörtök

Orbán Viktor Vlagyimir Putyinnal tárgyalt Moszkvában

Orbán Viktort fogadja Vlagyimir Putyin (fotó: MTI)

Orbán Viktort fogadja Vlagyimir Putyin (fotó: MTI)

A futball-világbajnokság megrendezéséről, energetikai beruházásokról és a gazdasági együttműködésről tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő a Kremlben vasárnap - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Orbán Viktor gratulált vendéglátójának a világbajnokság megrendezéséhez. Kifejtette: Magyarország tiszteli és nagyra tartja az orosz kultúrát, és úgy vélekedett, ennek a sporteseménynek a megrendezésre méltó volt az orosz kultúrához.
Havasi Bertalan közölte: A megbeszélésen áttekintették a nemzetközi energetikai beruházások helyzetét, illetőleg ezek Európára gyakorolt hatásait, különös tekintettel a Török Áramlat gázvezetékre, amely Magyarország számára is kiemelten fontos.
Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin tárgyaltak a két ország gazdasági együttműködésének zászlóshajóját jelentő paksi atomerőmű projektről is, ezzel kapcsolatban megállapították, hogy "minden a korábban kialakított mederben halad" - ismertette a sajtófőnök.
A megbeszélés végén megerősítették: szeptember 18-án tartják a következő magyar-orosz csúcstalálkozót Moszkvában.