2024. április 25., csütörtök

Kerülő út a vasút nyomvonalán

Adán jövőre építik meg a kerülő út hiányzó 700 méteres szakaszát

Ada község önkormányzatának eltökélt szándéka, hogy a 2020-as megbízatása végéig befejezze az Ada–Mohol kerülő utat, amelynek építése több szakaszban már több mint tíz éve zajlik.

A helyi önkormányzat a kerülő úttal kívánja összekötni az ipari zónát a regionális úttal, illetve az emberek biztonsága és az útrongálás elkerülése végett tehermentesítenék a települések központját a teherforgalomtól. Bilicki Zoltán polgármester elmondta, hogy Adán a kerülő út hiányzó 700 méteres szakaszát az egykori vasúti nyomvonalon építik ki. A tervek szerint jövőre 80–90 millió dináros önkormányzati forrásból megépülhet a hiányzó útszakasz, amelyhez folyamatban van a tervdokumentáció elkészítése.

– Feltett szándékunk, hogy a mandátum végére befejezzük a kerülő út adai szakaszát. A közvéleménynek fontos tudnia, hogy a Szerbiai Vasutak az elmúlt időszakban hozott egy döntést, amely alapján huszon-egynéhány vasútvonalat megszüntettek Vajdaság területén. Többek között a Zenta és Óbecse közötti szakaszt is. A Szerbiai Vasutak elindította ennek a vagyonnak, vagyis a területnek és a rajta lévő objektumoknak, eszközöknek az átadását a Köztársasági Vagyonügyi Igazgatóságnak. Mivel erről tudomást szereztünk, megnyílt számunkra az a lehetőség, hogy úgy tervezzük meg a hiányzó útszakaszt, hogy ehhez azt a területet használjuk föl, amelyen a vasút nyomvonala húzódik. Ez megfelelő szélességű parcella, amelyen meg lehet építeni a regionális utat megfelelő biztonsági övezettel – magyarázta Bilicki Zoltán.

A kerülő út kezdeténél – a Zentai út, a Bakos Kálmán és a Lenin utca találkozásánál – körforgalom épül (Csincsik Zsolt felvétele)

A kerülő út kezdeténél – a Zentai út, a Bakos Kálmán és a Lenin utca találkozásánál – körforgalom épül (Csincsik Zsolt felvétele)

– Az új nyomvonal az önkormányzat számára körülbelül 15 millió dinár megtakarítást jelent a telkek felvásárlásánál. Hiszen ebben az esetben egy tulajdonostól mintegy 4000 négyzetméternyi területet kell felvásárolnunk, illetve a két utolsó házat telkestül a vasútnak a település központja felőli oldalán. A régi nyomvonal esetében, ha jól tudom, 18 tulajdonossal kellett volna kiegyeznünk, és parcellát vagy házat vásárolni tőlük. Az előbbi említett két ház megvásárlása és kifizetése már megtörtént az idén, illetve megegyeztünk a parcella résztulajdonosával is. Esetében az elkövetkező hetekben valószínűleg aláírjuk az adásvételi szerződést és kifizetjük a járandóságát. Időközben folyik a tervdokumentáció készítése. Eszerint a Törökfalu felé vezető leágazásnál lesz kiépítve egy körforgalmi csomópont, illetve megépülne a hiányzó 600–700 méteres útszakasz. Továbbá a beruházás magában foglalná az egykori Potisje szerszámgépgyár bejáratánál lévő közúti csomópont rendezését is, ami nem maradhat a jelenlegi állapotában, amennyiben ott akarjuk elvezetni a települést elkerülő forgalmat. Jelenleg nem tudom megmondani, hogy ott is körfogalmi csomópont épülne, vagy esetleg közlekedési lámpával lehetne irányítani a forgalmat, de mindenképpen a biztonságosabb megoldást választjuk. Az idén szeretnénk teljes egészében előkészíteni a beruházáshoz szükséges tervdokumentációt, hogy a tél folyamán lefolytassuk a közbeszerzési eljárást, majd a jövő évben megvalósuljon a projektum. Ada község önkormányzata saját forrásból fogja finanszírozni a beruházást, mivel a tartománytól és a köztársaságtól kapott pénzből inkább más projektumokat szeretnénk megvalósítani. Ennek a munkálatnak a kivitelezése 80–90 millió dinárba kerülne, amit az önkormányzatunk a költségvetésében úgy tervez, hogy két év alatt fizessük ki, vagyis 2019-ben és 2020-ban. Kétéves projektumról lenne szó, már ami a kifizetést illeti, a kivitelezést viszont úgy fogjuk kérni, hogy az első évben valósuljon meg – közölte az adai polgármester.

Nyitókép: A kerülő út kezdeténél – a Zentai út, a Bakos Kálmán és a Lenin utca találkozásánál – körforgalom épül (Csincsik Zsolt felvétele)