2024. április 20., szombat
KERÉKPÁROZÁS – TOUR DE FRANCE

Sagan második győzelme!

Greg van Avermaet-re most is jól vigyázott a csapata (Fotó: Beta/AP)

Greg van Avermaet-re most is jól vigyázott a csapata (Fotó: Beta/AP)

A Tour ötödik etapján is erős szökevények lógtak meg a főmezőnytől, a néhány kisebb kategóriájú emelkedőt tartalmazó szakaszon Lilian Calmejane-t és Toms Skujiņšt fogták meg utoljára.

A sprintre fókuszáló csapatok aztán erős felvezetéssel, nagy tempóval érkeztek a quimper-i befutóhoz, ahol meredek utolsó kilométer várta a hajrásokat – ennek köszönhetően például Alejandro Valverde is az élen harcolt a helyekért. Mint ahogy már nem először fordult elő idén, újfent a világbajnok, zöld trikós Peter Sagan bizonyult a legerősebbnek, s második sikerével növelte előnyét a ponttrikóért folytatott csatában.

Az összetettben a most is jól hajrázó Greg van Avermaet megőrizte a vezetést, és ma is sárgában rajtolhat. A mai napon A Brest és Mur-de-Brétagne közti lankás etap vár a bringásokra.

Végeredmény, Tour de France, 5. szakasz (Lorient–Quimper, 204,5 km): 1. Peter Sagan 4:48:06 óra, 2. Sonny Colbrelli, 3. Philippe Gilbert, 4. Alejandro Valverde, 5. Julian Alaphilippe a. i. stb. Az összetett állása (még 16 szakasz van hátra): 1. Greg van Avermaet 18:22:00 óra, 2. Tejay van Garderen +2 mp, 3. Philippe Gilbert +3 mp, 4. Geraint Thomas +5 mp, 5. Julian Alaphilippe +6 mp stb.