2024. április 24., szerda

Fejlesztési támogatás tizennégy helyi önkormányzatnak

Ognjen Bjelić tartományi regionális fejlesztési, régióközi együttműködési és helyi önkormányzati titkár tegnap kézjegyével látta el azokat a határozatokat, melyek alapján 14 vajdasági önkormányzat összesen 9,6 millió dinár támogatást kap. Azokról a községekről, illetve városokról van szó, melyek sikerrel pályáztak a hatékonyabb regionális és helyi közpolitikát, valamint az igazgatási kapacitások fejlesztését szolgáló projektumokkal.

Bjelić elmondta, hogy a 9,6 millió dinárból 8,5 milliót Ürög, Ópáva, Szécsány, Begaszentgyörgy, Kúla, Palánka, Zsablya, Törökbecse és Mitrovica között osztanak szét. Összesen egymillió dinárt meghaladó összeget kap Szenttamás, Magyarkanizsa, Zombor, Ürög és Bács.

A vissza nem térítendő támogatással a tartomány a helyi fejlesztési dokumentumok előkészítését és alkalmazását, valamint az adminisztratív és igazgatási kapacitások bővítését segíti, hogy – mint Bjelić fogalmazott – hatékony és modern helyi önkormányzatok álljanak a polgárok és a gazdaság szolgálatában.