2024. április 20., szombat

Letartóztatási akció korrupció gyanúja miatt

A rendőrség 5 ezer doboz, zárjegy nélküli cigarettát és 9 ezer liter gázolajat is lefoglalt

A Belügyminisztérium munkatársai több rendőrségi akció keretében összesen 19 személyt tartóztattak le országszerte valamilyen gazdasági bűncselekmény és korrupció elkövetésének a gyanújával. A gyanúsítottak 2012-től napjainkig követték el a vélt bűncselekményeket. A letartóztatottak mellett ugyanezen bűncselekmények elkövetésének okán 75 személy ellen bűnvádi feljelentést tett a rendőrség.

Az akcióban a rendőrség munkatársai mellett az Adóhivatal egyenruhásai és az illetékes ügyészségek munkatársai is részt vettek. Szabadka, Magyarkanizsa, Smederevo, Užice, Čačak, Požarevac, Pancsova, Zaječar és Jagodina területén tartóztattak le gyanúsítottakat.

A nyomozás eddigi eredménye szerint a gyanúsítottak nemcsak a szerbiai köztársasági költségvetést rövidítették meg több mint 1,1 millió euróval, hanem különböző gazdasági társaságokat és természetes személyeket is. Egyebek mellett hivatali visszaéléssel, felelős személy helyzetével való visszaéléssel, csalással, adócsalással, sikkasztással, hamisítással, bankkártyával való visszaéléssel, közbeszerzéssel kapcsolatos visszaéléssel, pénzhamisítással, törvénytelen kereskedelemmel és szolgálatban elkövetett csalással terhelik a gyanúsítottakat.

Ugyanennek az akciónak a keretében a rendőrség lefoglalt 5 ezer doboz, zárjegy nélküli cigarettát és 9 ezer liter gázolajat.