2024. április 26., péntek

Nikola Tesla-napok

Könyvbemutató és kulturális programok a nagy tudós emlékére

Pénteken és szombaton ötödik alkalommal rendezik meg városunkban a Nikola Tesla-napokat, amelyet a szabadkai „Lika” Likaiak Egyesülete szervez. Pénteken 19 órai kezdettel Nikola Tesla életéről tartanak előadásokat színes zenei program kíséretében a városháza dísztermében. A rendezvény másnap Szentkúton, a Szentkút-völgye Szűz Mária-kápolnánál folytatódik, ahol 9 órától egészen 20 óráig tartanak a színes kulturális-zenés programok, tudtuk meg Miloš Borjantól, a Lika egyesület elnökétől, a médiaközpontban kedden megtartott sajtótájékoztatón.

Duga Radovanov, Miloš Borjan és Nikola Šever (Fotó: Patyi Szilárd)

Duga Radovanov, Miloš Borjan és Nikola Šever (Fotó: Patyi Szilárd)

Duga Radovanov, a Studio Bečkerek kiadóház igazgatója elmondta, hogy a pénteki előadáson bemutatják a most megjelent fotómonográfiát, amely Nikola Tesla életét mutatja be szerb, angol és orosz nyelven. A kötet ára 8000 dinár, de a rendezvényen jelentős kedvezménnyel lehet majd megvásárolni.

Nikola Šever, a Lika egyesület igazgatóbizottságának tagja a sajtótájékoztatón Nikola Tesla életét vázolta fel, kiemelve a nagy feltaláló emberségét és kimagasló morális értékrendjét.

A rendezvény szentkúti helyszínére a Subotica-trans ingyenes autóbuszokat indít 10, 13 és 16 órakor, mely a Lifka Sándor Art mozi előtti buszmegállóból indul az Ivan Sarić Műszaki Iskola, az Autóbusz-pályaudvar és a Pionir gyár érintésével. Az autóbuszjárat vissza a városba, 12, 15 és végül 20.30-kor indul Szentkútról.

A rendezvénnyel kapcsolatos további információkért a 064/81-90-969-es és a 063/84-73-872-es mobilszámokon lehet érdeklődni.