2024. április 20., szombat
WIMBLEDON

Serena és a hét törpe

Óriási meglepetés lenne, ha az idei Wimbledont nem Serena Williams nyerné meg (Fotó: Beta/AP)

Óriási meglepetés lenne, ha az idei Wimbledont nem Serena Williams nyerné meg (Fotó: Beta/AP)

A női egyesben a wimbledoni tornán tegnap sohasem látott módon teljes lett a kiemeltek csődje. Erről a holland Kiki Bertens gondoskodott, aki két játszmában győzte le az első tízből utolsóként versenyben maradt cseh Karolína Plíškovát. Ezek után Serena Williams már nemcsak komoly jelölt a végső sikerre, hanem óriási, minden eddigi ideit felülmúló meglepetés lenne, ha az amerikai teniszezőnő nem szerezné meg 24. nagy serlegét. Hozzá mérten a mezőnyben maradt hét ellenfél ugyanis a tenisz minden vonatkozásában törpének számít, amit a statisztika is igazol, hisz csupán Angelique Kerbernek van győzelme Serena ellen, ám neki is negatív, 2:6-os a mérlege, összesítésben pedig Serena a többi hét negyeddöntős ellen 21:2-re vezet. Serena és Kerber a döntőben találkozhatnak.

Ha az este legyőzte az orosz Karen Hacsanovot – amire minden esélye megvolt –, Novak Đoković holnap a negyeddöntőben vagy a japán Kej Nisikorival, vagy pedig a lett Ernests Gulbisszal találkozik. Ez a csata maratoninak indult, hisz csaknem két óra játék után 1:1-re álltak. A negyeddöntő már a torna olyan szakasza lesz, amelyben Đoković otthonosabban mozoghat, ráadásul a hagyomány is mellette szól, hisz a japán ellen 13:2-re, a lett ellen pedig 7:1-re vezet. Nisikoritól legutóbb 2014-ben a US Open elődöntőjében, Gulbistól pedig még 2009-ben Brisbane-ben kapott ki.

A férfitorna első negyeddöntőse a címvédő Roger Federer lett, aki csak az első játszmát nyerte könnyen a francia Adrian Mannarinóval szemben. A svájci klasszis következő ellenfele a MonfilsAnderson mérkőzés győztese lesz.