2024. április 25., csütörtök
MAGYAR TANNYELVŰ TANÍTÓKÉPZŐ KAR

Zajlik a beiratkozás

A sikeres felvételi vizsgát tett diákok számára a hét az egyetemi beiratkozásról szól. Így van ez a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon is, ahol azok a diákok, akik megfeleltek az előző heti képességvizsgán, valamint elegendő pontszámot értek el az általános műveltségi teszten, hétfőn és kedden iratkozhatnak be az egyetem két szakára.
– A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon tegnap és ma zajlik az iratkozás azon középiskolát végzett diákok számára, akik sikeres felvételt nyertek a kar szakjaira. Akik jól teljesítettek, ők első körben most iratkozhatnak be, míg a második körű iratkozás szeptemberben lesz. Örömmel láttuk, hogy nagy volt a jelentkezők száma, így már csak néhány szabad hely maradt a második beiratkozási körre. A mostani diákoknak is gazdag gyakorlati képzést kínálunk, illetve minden oktatói és nevelői módszertant átadunk nekik, amelyet a későbbiekben tudnak használni akár pedagógusként, akár az élet más területén – nyilatkozta lapunknak Sós Nóra, az egyetem munkatársa.
A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon összesen 55 szabad hely várta az iratkozókat, sikeres felvételit 43 diák tett. Az, hogy a második körben hányan iratkozhatnak majd be, az a keddi iratkozás lezárása után derül majd ki.