2024. április 25., csütörtök

Jótékonysági levendulanapok Szabadkán

A szép idő, a lila színárnyalataiban pompázó levendulák kellemes illata és a francia sanzonok dallamai kellemes környezetet biztosítottak a humánus embereknek a hétvégén megtartott Jótékonysági levendulanapokon. Az érdeklődők szárított levendulacsokrokat, vázákat, levendulapálinkát, illatpárnákat, levendulapalántát, valamint levendula-olajat vásárolhattak a rendezvényen.

Levendula-termékek kavalkádja (Paszterkó Erika felvétele)

Levendula-termékek kavalkádja (Paszterkó Erika felvétele)

A VMSZ Női Fórumának Vasutas-települési tagozata szombaton és vasárnap ötödik alkalommal szervezte meg a Jótékonysági levendulanapokat. A Majsai-úti üzletközpontban a mintegy húsz kiállító különféle termékeit tekinthették meg és vásárolhatták meg a látogatók. A szervezők standján minden megvásárolt termék eladásából befolyt pénzösszeget a Vasutas helyi közösségben élő szegény sorsú gyermekek tanszercsomagjának a megvásárolására fordítják. A kiállítók által felajánlott pénzből is tanszercsomagot vásárolnak.

Rózsa Ramóna és munkatársai (Paszterkó Erika felvétele)

Rózsa Ramóna és munkatársai (Paszterkó Erika felvétele)

A rendezvényen Horvát Tímea alpolgármester is jelen volt.

– A levendulanapok szervezőinek elsődlegesen két céljuk volt: hagyományteremtés és jótékonykodás – mindkét cél teljesült öt év után. Mind nagyobb az érdeklődés a kiállítók és a látogatók részéről egyaránt. A Vasutas helyi közösség lakói magukénak tekintik a rendezvényt, ugyanakkor a város más részeiről, sőt Vajdaság más településeiről is érkeztek látogatók a levendulanapokra.

A levendulacsokrok és -palánták mellett kozmetikai és gasztronómiai termékek: levendulapálinka és -méz is megvásárolható, ugyanakkor különféle kézműves termékek is megtalálhatók a rendezvényen – mondta lapunknak Horvát Tímea.

Rózsa Ramóna, a Vasutas-település Női Fórumának elnöke elégedett volt a látogatottsággal, mint mondta, az előző években évente harminc tanszercsomagot sikerült vásárolniuk a befolyt pénzből.

Horvát Tímea, a Vasutas-település Női Fórumának standjánál (Paszterkó Erika felvétele)

Horvát Tímea, a Vasutas-település Női Fórumának standjánál (Paszterkó Erika felvétele)

A legkisebbek gölöncsér és nemezkészítő kézműves foglalkozáson vehettek részt. Lévay Sofija nemezkészítő kézműves foglalkozást tartott a gyermekeknek. Sofija nemezből készült kalapjait levendula színű nemezelt virágokkal díszítette. Kopasz Gizella gölöncsér-foglalkozását is nagy érdeklődés övezte. Gizella elmondta, hogy a gyermekek élvezik az alkotás örömét, azt, hogy a saját kezük munkájából készül el egy-egy termék.