2024. április 19., péntek

Eső után, eső előtt

Pénteken és szombaton folytatódott a Dombos Fest
Csizmadia Anna (Lakatos János felvétele)

Csizmadia Anna (Lakatos János felvétele)

Tudósok (Lakatos János felvétele)

Tudósok (Lakatos János felvétele)

A Vujcsics együttes (Lakatos János felvétele)

A Vujcsics együttes (Lakatos János felvétele)

A Dombos Fest pénteki és szombati napjának semmiképpen sem kedvezett az időjárás. Az eső szerencsére nem esett a koncertek ideje alatt, de előtte és utána igen. Ez sajnos elégnek bizonyult ahhoz, hogy sokakat elriasszon, így mindkét nap visszafogott nézőszámmal zajlottak a jobbnál jobb koncertek.

A péntek éjszaka lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt a kisszínpad előtti fal egy része leomlott. A szervezők villámgyorsan megoldották a gondot, de biztonsági okokból szombaton nem használták a kisszínpadot.

Ami a zenei kínálatot illeti, a péntek a népzene jegyében telt. A nagyszínpadon Csizmadia Anna és a Fokos zenekar kezdett. Őket a nagy múltra visszatekintő Vujcsics együttes követte. A magyarországi délszláv zenét játszó zenekar ez alkalommal is nagy élményt nyújtó koncertet adott. A kisszínpadon Borbély Mihály Polygon és a Santa Diver együttes játszott. Mindkét zenekar merész zenével érkezett, és igazi zenei csemegének bizonyultak a vájt fülű közönség számára. A szombati nap egy könnyebb zenei stílust hozott magával.

A nagyszínpadon Frank lépett fel, aki egy jelenség, a zenéje pedig nagyon ütős. Őt Sena Dagadu követte a színen, aki tollas maszkjában ugyancsak jelenség volt. Produkcióját mély átélés és pörgős ritmusok jellemezték. Az est királya természetesen a Tudósok együttes volt. Talán felesleges is leírni, hogy dr. Máriás és csapata tud bulit csinálni, és csinált is. Nem meglepő módon koncertjük szlogenje a „P***u m***r!” volt.

A fesztivál vasárnap este a Góbéval és a Parno Grasztal folytatódott. Erről keddi számunkban fogunk beszámolni.