2024. március 28., csütörtök
TORNYOS

Sikeres évet zártak a focisták

Eredményes idényen van túl az 1947-ben Radnički néven alapított, néhány éve viszont már a falu nevét viselő tornyosi labdarúgóklub. A piros-fehérek felnőttgárdája ugyanis a 3. helyen végzett a Tisza Menti Ligában, a tornyosiak U15-ös csapata pedig még ennél is jobb eredményt ért el, mivel Vajda Attila tanítványai a 2. helyet szerezték meg a Magyarkanizsa–Zenta–Ada községi pionírligában.

A Gubik Tibor által irányított első csapat 18 győzelemmel, 1 döntetlennel és 7 vereséggel végzett a dobogón, Hajagos Andorék három ponttal gyűjtöttek kevesebbet a 2. helyen végző adai AFK-nál. A 2017/2018-as szezonban a bajnoki címet nagy fölénnyel megszerző tiszaszentmiklósi Slogát csak a fiatal játékosokból álló tornyosi együttes tudta legyőzni, amely a bajnokság hajrájában sikeresen elkapta a fonalat, Karácsonyi Zsolt, Homolya Miklós, Kaszás Kristóf és a többiek ugyanis 25:3-as gólarányt produkálva megnyerték az utolsó öt bajnokijukat.

Elégedettek lehetünk az elért eredménnyel, hiszen a bajnokság előtt a dobogós helyezést tűztük ki célul, amit a csapatnak sikerült teljesítenie. Talán előrébb is végezhettünk volna, de hazai pályán bizony több alkalommal megbotlottunk, ami miatt sajnos lemaradtunk a második helyről. Nyáron nem tervezünk nagyobb változtatásokat a csapatnál, a meglevő keret mellé szeretnénk két-három játékost leigazolni, akikkel a következő idényben megcélozzuk majd a bajnoki címet” – nyilatkozta lapunknak Kis Bicskei Árpád, a Tornyos LK elnöke, aki a nyolcvanas években a tornyosi Radnički egyik legjobb játékosának számított.

A zentai községhez tartozó település utánpótláscsapata az őszi szezont a 3. helyen zárta a Magyarkanizsa–Zenta–Ada községi pionírligában, a tavaszi folytatásban azonban a tornyosi fiúk nyerni tudtak hazai pályán a horgosi és a zentai együttes ellen is, Adáról pedig elhozták a három pontot, így végül a péterrévei Jedinstvo mögött a 2. helyen végeztek, 11 győzelemmel, 2 döntetlennel és 3 vereséggel, 67:19-es gólaránnyal. A tornyosi U15-ös gárda edzője, a klub egykori labdarúgója, Vajda Attila a következőképpen értékelte a nemrégiben zárult pontvadászatot: „A felnőttcsapathoz hasonlóan mi is nagyon elégedettek vagyunk, hiszen utánpótlásunk az eddigi legjobb eredményét érte el. A tavaszi szezonban egészen az utolsó játéknapig veretlenek voltunk úgy, hogy közben nyerni tudtunk közvetlen vetélytársaink ellen, így a záróforduló előtt már bebiztosítottuk a tabella második helyét. Az U15-ös gárdánkból, melyben szerepelt több telecskai játékos is, Gubik Martint, Kovács Krisztiánt, Lality Lázárt, Varga Alexet és Tóth Ádám Lehelt szeretném kiemelni, ők voltak azok, akik a meccseken és az edzéseken a legjobban teljesítettek. A tornyosi klubban komolyan foglalkozunk a legkisebbekkel is, ősztől szeretnénk benevezni őket a Futball 7 elnevezésű versenysorozatba. A mostani pionírcsapatot természetesen szeretnénk együtt tartani, a tervek szerint a következő idényben ők már a kadétligában versenyeznek majd.”