2024. március 29., péntek

A fiatalok társadalmi beilleszkedéséért

Elkezdődött a 11. Szerbiai Ifjúsági Európai Parlament Nemzeti Konferenciája Újvidéken

A városházán ünnepi keretek között megnyitották a 11. Szerbiai Ifjúsági Európai Parlament Nemzeti Konferenciáját, amelyet július 4-e és 9-e között tartanak meg a tartományi székvárosban.

Az ünnepélyes megnyitón Ognjen Cvjetićanin, a városi tanács ifjúsági és sportügyekkel megbízott tagja köszöntötte a résztvevőket és az előadókat.
– Örömmel tölt el az, hogy Újvidék lehet a házigazdája a 11. Szerbiai Ifjúsági Európai Parlament Nemzeti Konferenciájának, amelyre több mint 150 résztvevő érkezett egész Európából. Az újvidéki önkormányzat folyamatosan dolgozik a fiatalok társadalmi helyzetének a javításán, és mindig szem előtt tartja azt, hogy lehetőségeket teremtsünk terveik minél jobb megvalósításához, igyekszünk eleget tenni szükségleteiknek, elvárásaiknak. Az idén versenypályázatot hirdetünk az új helyi ifjúsági akcióterv kidolgozására, kiváló együttműködésünk van sok olyan szervezettel, amelyek nemhivatalosan foglalkoznak a fiatalok oktatásával. Biztos vagyok abban, hogy együtt, aktív részvétel mellett, konkrét programokkal elősegíthetjük és megerősíthetjük az ifjúsági kezdeményezéseket. Ennek köszönhetően Újvidék teljes fényében várhatja majd be 2019-et, bebizonyítjuk, hogy Újvidék nem hiába nyerte el az Európa Ifjúsági Fővárosa címet – magyarázta Cvjetićanin.
A konferenciát a Szerbiai Ifjúsági Európai Parlament nemkormányzati, nonprofit és önkéntes szervezet szervezi, amely tagja egy szélesebb, európai nonprofit hálózatnak, a berlini székhelyű Európai Ifjúsági Parlamentnek. Az Európai Ifjúsági Parlament a fiatalok nemhivatalos képzésével, oktatásával foglalkozik, konferenciákat, műhelymunkákat és szemináriumokat szerveznek. A 11. Szerbiai Ifjúsági Európai Parlament Nemzeti Konferenciájának keretében Újvidéken műhelymunkákat tartanak, majd a résztvevők az utolsó napon egy közös ülésen vesznek részt.