2024. április 25., csütörtök

Oromi nyár – tele rendezvénnyel

Vasárnaptól program a programot éri – Jótékonyságból sportpálya

Megannyi érdekes rendezvény lesz Oromon idén nyáron. A helyi közösséghez még két aprócska település: Völgyes és Újfalu is hozzátartozik, és természetesen azokat sem hagyják ki a programokból, melyek sorát július 8-án a 27. Aratóünnepség nyitja Völgyesen, ahol az ünnepi műsor mellett a kaszálást is bemutatják. Július 22-én az agyaggalamblövő versenyt az újfalui pályán tartják. Augusztusban még inkább felpörögnek az események, hiszen ekkor majdnem minden napra lesz kínálatuk az oromiaknak. Negyedikén a tájháznál sakkbajnokságot tartanak, majd tizedikén a Tanyaszínház előadását élvezhetik a szélmalomnál, ahol akkor már javában zajlanak az alkotótáborok a Malomfesztivált megelőzően. A Malmok útja elnevezésű IPA-projektnek köszönhetően számtalan workshopon vehetnek részt az érdeklődők, de ennek a kezdeményezésnek hála az infrastruktúra is hangsúlyos szerephez jut.

Kollár Klementz László előadóestje 11-én Dalok, versek az erdő, a lélek mélyéből címmel lesz látható.

Az Oromiak Második Nagy Világtalálkozója augusztus 11-én, az általános iskola vonzáskörében zajlik majd, négy helyszínen. Gyerekprogramok, főzőverseny, történelmi előadás, kerekasztal-beszélgetés, sztárfellépő – mind-mind a világtalálkozón, ahol jelenlegi és egykori oromi eltölthet egy kellemes napot. A regisztráció már folyamatban van, egy egyszerű adatlap kitöltésével Orom helyi közösség hivatalos honlapján ajándéktárgyakhoz és kedvezményhez juthatnak az előzetesen bejelentkezők.

Az Együtt Veled – Értük Egyesület értelmi fogyatékkal élő gondozottjai augusztus 12-én látogatnak Oromra, szintén az IPA-projektnek köszönhetően, és erre a napra tették a szervezők a hagyományos lóversenyt is.

A Malomfesztivál augusztus 16–18. között zajlik, a sort pedig a nyári programok tömkelegében az augusztus 25-ei Népzenei találkozó zárja.

Jótékonysági gyűjtést is szerveznek, hogy a Lilliput óvoda legkisebbjeinek saját biztonságos sportpályát alakíthassanak ki. Az adományok felajánlására minden rendezvény ideje alatt lesz lehetőség.

Folyamatosan tájékozódhatnak az érdeklődők a ww.orom.org.rs honlap felkeresésével, ahol minden információ elérhető azok számára, akik Oromon töltenék a nyár jelentős részét, de akkor is, ha csak egy-egy program keltette föl érdeklődésüket.