2024. április 25., csütörtök
WIMBLEDON

Kezdet vagy befejezés?

Đoković ma kulcsfontosságú meccset vív Kyle Edmunddal – Kiesett a címvédő Garbiñe Muguruza – Számos „hívatlan” a 32 között
Alexander Zverev csak a csütörtöki megszakításnak köszönheti továbbjutását (Fotó: Beta/AP)

Alexander Zverev csak a csütörtöki megszakításnak köszönheti továbbjutását (Fotó: Beta/AP)

Két nagy meglepetés volt kialakulóban a wimbledoni torna csütörtöki napjának esti műsorában. Az egyik megtörtént, kiesett a női címvédő Garbiñe Muguruza, a másik elmaradt, hisz Taylor Fritz 2:1-es vezetésénél félbeszakították az Alexander Zverev elleni meccsét, majd a tegnapi folytatásra a német ráncba szedte magát, és utolsóként jutott be a 3. fordulóba, ahol a sok meglepetés után számos olyan játékossal találkozhatunk, akit sehogyan sem vártunk volna oda. Ki gondolhatta volna – talán ők maguk sem –, hogy McKenzie McDonald, Dennis Novak, Radu Albot,Thomas Fabbiano és Alex de Minaur, illetve Vitalija Gyacsenko, Jevgenyija Rogyina és Alison van Uytvanck is harcban lehet a nyolcaddöntőért?

A táblának azon tizenhatoda, ahova Novak Đokovićot sorsolták, a két legjobbnak a továbbjutását hozta. A szerbbel együtt, Andy Murray távollétében, a hazaiak reménysége, Kyle Edmund vette sikerrel az első két akadályt. Ma ötödik egymás közötti meccsüket vívják, Novak 3:1-re vezet, legutóbb azonban Madridban az idén kiváló formában teniszező brit nyert. A két könnyű rivális után Đoković számára sorsdöntő meccs következik. Ha jobb játékra képes, mint korábban az idény folyamán, van esélye, ha pedig az első két könnyű meccs félrevezetett bennünket, akkor még véletlenül sem lesz meglepetés, ha Edmund jut a nyolcaddöntőbe. A mai meccs tehát ugyanúgy egy jó sorozat kezdete is lehet, ahogyan egy álom befejezése is.