2024. április 24., szerda
DOMBOS FEST, KISHEGYES

Indul a buli!

Lóciék fergeteges hangulatot teremtettek

Lóciék fergeteges hangulatot teremtettek

A Dombos Fest jól sikerült, de visszafogott első napját egy sokkal bulizósabb második nap követte. A nagyszínpadon a Lóci Játszik volt az első, és elmondhatjuk, hogy az együttes valóban mindent megtett, hogy felpörgessék a közönséget. Lóci pedig szó szerint játszott a közönséggel, ami igazán jó hangulatot teremtett. Lóciékat egy igazi nagy név, a Ladánybene 27 követte a nagyszínpadon. Az együttes még 1985-ben alakult, és ők adták ki az első reggae lemezt Magyarországon, 1991-ben. A nagy név sok reggae-rajongót vonzott, akiknek igen minőséges és letisztult zenében volt részük.

A nagyszínpad fellépői mellett azonban nem szabad megfeledkezni a kisszínpadról sem. Itt kisebb volumenű, de hangulatában egy csöppet sem alulmaradó koncertek zajlottak. Pátkai Rozina igazi brazil hangulatot varázsolt a kisszínpad sejtelmes fényei alól. A bossa nova dallamok pedig kiváló alapot szolgáltak egy pohár bor mellett történő elmélyülésnek, átélésnek. A nap utolsó fellépője a Road Six Sax formáció volt. Kicsit nehéz elképzelni, hogy négy szaxofonos alkot egy együttest, de amint Domboson kiderült, igazán nagyon ütős kombináció. A kései órákban igazi buli alakult ki a Road Six Sax zenéjére.

A fesztivál szombaton 20 órától Frenk fellépésével folytatódik, 22 órától pedig Sena-koncert a nagyszínpadon. A kisszínpadon 19 órától a Szirtes Edina Mókus duó lép fel, éjfél előtt pedig a Tudósok kezdenek. A zárónapon, vasárnap a Góbé nyit a nagyszínpadon, 20 órától, 22 óra 15 perctől pedig Parno Graszt. A kisszínpadon 19 órától Szalóki Ági tart gyermekkoncertet, 9 óra után pedig a Vojasa zenekar lép fel.

Nyitókép: Lóciék fergeteges hangulatot teremtettek