2024. április 20., szombat

Torlódás a határátkelőkön

Horgosnál délután 3 órát kellett várakozni

A Nyugat-Európából érkező vendégmunkások és a nyaralni indulók miatt megnövekedett a forgalom a határátkelőkön. A legnagyobb a várakozás a horgosi autópálya-határátkelőn, ahol vasárnap délután a várakozási idő 3-4 óra volt annak ellenére, hogy a szerb oldalon hat kapu dolgozott a személygépkocsik és egy az autóbuszok részére.

Az elmúlt huszonnégy órában a horgosi átkelőn több mint 21 ezer utas és majdnem ötezer gépkocsi érkezett Szerbiába.

A határrendészet közleménye szerint torlódás van a Bulgária, Montenegró és Macedónia felé vezető utakon illetve határátkelőkön is. Gradinánál, Bulgária felé kilépéskor 2 óra a várakozás.

A Szerbiai Motoros Szövetség közleménye szerint a többi határátkelőn nincs hosszabb várakozás, de erős forgalomra kell számítani a szerbiai közutakon.

Torlódás van a tompai átkelőn is.

A magyar rendőrség a röszkei átkelő tehermentesítése érdekében vasárnap délután a forgalmat a tompai átkelő felé terelte, ahol emiatt két órára nőtt a várakozási idő kilépéskor, valamint további egy órát kell várni a Szerbiába való belépésre.

Az illetékesek azt tanácsolják, hogy akinek nem okvetlenül szükséges, az ne most induljon meg a határon túlra. Ha mégis, akkor vegye igénybe a kisebb átkelőket, a kelebiait, a Horgos 2-t, a bácsszőlősit, a gyálait vagy a bajmokit. Az első kivételével, amelyik 24 órán keresztül üzemel, a többi 7 és 19 óra között tart nyitva.