2024. március 29., péntek

Neće biti ilegalnih odmarališta na obali Tise

Radnici Vojvodina šume su otklonili ograde i kanape kojima su ih opkolili samozvani ,,vlasnici“ parcele na obali Tise. Na jednom delu obale Tise su neki ljudi samovoljno isparcelisali obalu, neki su ispisali svoja imena, a neki su već dali i oglase za prodaju. Navodno su organizovane ekipe očistile ove parcele, čuvale i održavale ih. Na mestu gde je rastao korov su isplanirali i izgradnju puteva.

Milena Grahovac, rukovodilac Sekretarijata za poljoprivredu, šumarstvo i lov, je izjavila na licu mesta da su nadležni iz pokrajine na poziv inspektorata stigli u Bečej i proverivši dešavanja na terenu, dva nadležna preduzeća, Vojvodina šume i Vode Vojvodine su počeli sa proverom stanja na terenu.

-Pokrenuće se prekršajni postupak zbog prisvajanja šuma, kao i zbog neovlašćene seče drva. Ostaviće se obaveštenja na kamp kućicama da bi vlasnici u datom roku sklonili iste. Ako to ne učine, pravni vlasnici će to uraditi. Od sada će se strožije kontrolisati ovakva vrsta prisvajanja zemljišta, i kažnjavaće se počinioci - izjavila je Milena Grahovac.