2024. április 25., csütörtök
WIMBLEDON

Đoković nagy fölénye

Nagy meglepetés Marin Čilić kudarca (Fotó: Beta/AP)

Nagy meglepetés Marin Čilić kudarca (Fotó: Beta/AP)

Novak Đoković bő másfél óra alatt robogott át a wimbledoni 2. fordulón, amibe bal lábának egy gyúrása is belefért. A volt világelső nagy fölénnyel győzte le az argentin Horacio Zeballost, szombaton pedig a következő körben valószínűleg azzal a ranglistán 17. brit Kyle Edmunddal találkozik, akitől két hónapja Madridban a mestertorna 2. fordulójában kikapott. Nagy meglepetés volna ugyanis, ha Edmund kikap a ranglistán mindössze 168. amerikai Bradley Klahntól.

A Dimitrov feletti pompás győzelemnek Stan Wawrinka esetében nem volt folytatása, a svájci kikapott az olasz Thomas Fabbianótól, és a US Openig a kisebb tornákon csiszolhatja formáját. Úgy látszik, Ivo Karlović felett is eljárt az idő, viszont Rafael Nadal és Roger Federer tartják a szintet, és ott vannak a 32 legjobb között.

Federernek már nem is maradt komoly ellenfele a felső ágon, hisz tegnap Marin Čilić is kiesett. A horvátot nagy meglepetésre az az argentin Guido Pella győzte le, aki nemrég Münchenben Fucsovicstól, Prostějovban pedig Györétől kapott ki.

A női mezőny új nagy meglepetése a ranglistán második helyezett dán CarolineWozniacki veresége a balkezes orosz veterán Jekatyerina Makarovától, aki e meccsen idei legjobb teljesítményét nyújtotta. Ezzel eldőlt, hogy a román Simona Halep Wimbledon után is világelső marad, hisz a legszűkebb élvonalból rajta kívül már csak Garbiñe Muguruza és Karolína Plíšková maradtak versenyben, akik tornagyőzelemmel is legfeljebb a harmadik helyre léphetnének. Serena Williamsnek nem kellett külön erőkifejtés a bolgár Viktorija Tomova ellen, Angelique Kerber csak három játszmában nyert, és a 3. fordulóban van két cseh, Lucie Šafářová és Barbora Strýcová is, akik már túl járnak pályafutásuk csúcsán, de a nagy tapasztalat jelentős segítséget jelent nekik. A 3. fordulóban már egészen komolynak ígérkező meccsek is lesznek, például a S. Williams–Mladenović, Kerber–Oszaka és Ka. Plíšková–Buzărnescu csaták.