2024. április 25., csütörtök
SPORTMIX

Anthony Joshua a Wembley-ben bokszol

A nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua következő két ökölvívó-mérkőzését a Wembley Stadionban rendezik. A brit bokszoló menedzsmentjének csütörtöki bejelentése szerint a három nagy szervezet (WBA, IBF, WBO) világbajnoki övét birtokló Joshua előbb szeptember 22-én, majd április 13-án lép szorítóba a legnagyobb angol stadionban. Azt egyelőre nem tudni, kikkel mérkőzik meg a 28 éves olimpiai bajnok öklöző, de szeptemberben vélhetően a Bokszvilágszövetség kötelező kihívójával, az orosz Alekszandr Povetkinnel találkozik, míg áprilisban a Bokszvilágtanács címvédőjével, az amerikai Deontay Wilderrel vívhat címegyesítő mérkőzést, amennyiben legyőzi Potvetkint. A 21 profi mérkőzés után is veretlen Joshua 2017 áprilisában már bokszolt a Wembley-ben: az ukrán Vlagyimir Klicsko elleni találkozót 90 ezer ember látta a helyszínen. A brit sportoló azóta kétszer is a cardiffi Millennium Stadionban mérkőzött, összesen 150 ezer néző előtt.

Meccs a magyar szuperkupáért

Szeptember 9-én megrendezik a jégkorongozók magyar szuperkupa-mérkőzését, melyen az Erste Liga-bajnok MAC Budapest és az osztrák ligában (EBEL) érdekelt Fehérvár AV19 csap össze a Tüskecsarnokban. A magyar szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint a találkozóra öt nappal az EBEL és a MAC-ot befogadó szlovák Extraliga kezdete előtt kerül sor. Feltehetően ez lesz a csapatok utolsó mérkőzése a bajnoki rajt előtt. Legutóbb 2014-ben volt szuperkupapárharc Magyarországon, akkor a Fehérvár nyert a magyar bajnok Dunaújváros ellen. Az első mérkőzésen 3:2-es, a másodikon 4:3-as Volán-diadal született, így a székesfehérvári csapat kettős győzelemmel hódította el a címet, azóta pedig nem írtak ki összecsapást a kupáért. A két együttes a legjobb keretével ezt megelőzően legutóbb a 2015/16-os szezon magyarkupa-elődöntőjében játszott egymással. Akkor a fehérváriak 3:1-re verték a budapesti gárdát.

Abidal: Kérem, most álljanak le!

Éric Abidal, a Barcelona korábbi labdarúgója és jelenlegi sportigazgatója felháborodott azokon a híreszteléseken, melyek szerint Sandro Rosell, a gránátvörös-kékek korábbi elnöke a feketepiacon szerzett volna májat neki.

Az El Confidencial tényfeltáró riportja szerint a 20 millió eurós pénzmosással gyanúsított Rosell 2012 tavaszán bizonyíthatóan a feketepiacon próbált meg májat szerezni a rákkal küzdő Abidalnak. A hivatalos verzió szerint Abidal unokatestvére, Gérard volt a donorja, de az El Confidencial szerint az sem biztos, hogy létezik az unokatestvér, hanem valóban a feketepiacról van a máj, és az egész csak fedősztori volt. Éric Abidal most az Instagram-oldalára posztolt egy fotót, amely mellé egy rövid üzenetet is megfogalmazott. „Ezzel a fotóval szeretném kifejezni tiszteletem, valamint megvédeni unokatestvérem, Gérard becsületét. Elítélem a médiumok híreszteléseit, megkérdőjelezték a beavatkozás létezését, amely megmentette az életemet. Kérem, most álljanak le! Tiszteljenek meg engem és mindenki mást, akire kihatással volt az életem ezen szakasza.”

William Goss Görögországban folytatja

A belgrádi Partizan egykori játékosa, William Goss hivatalosan is a görög Olimpiakosz csapatát erősíti majd a következő szezontól. Az amerikai kosaras hároméves szerződést kötött új klubjával. Goss a Partizanba igazolását megelőzően a Gonzaga Egyetem együttesével az NCAA döntőjéig jutott. Az NBA draftjában a Utah Jazz 55. játékosként választotta ki.