2024. április 25., csütörtök

Új futópálya az atlétáknak

A Városi Stadion felújításáról írt alá szerződést Vanja Udovičić ifjúsági és sportminiszter

Csütörtökön a kormány fennállásának egyéves évfordulóján többek között Vanja Udovičić ifjúsági és sportminiszter is városunkba látogatott. A miniszter először meglátogatta a sétaerdei Sportcsarnokot, majd a városházán szerződést írt alá Bogdan Laban polgármesterrel a Városi Stadion felújításáról.

Vanja Udovičić ellátogatott a Városi Stadionba (Fotó: Gergely Árpád)

Vanja Udovičić ellátogatott a Városi Stadionba (Fotó: Gergely Árpád)

– Mint ismeretes, a Sportcsarnok klímaberendezéssel lett ellátva, a Városi Stadion pedig reflektorokat kapott. Ebben az évben a stadion atlétikai futópályáját újítjuk fel. Ezzel biztosítjuk, hogy sportolóink méltó körülmények között versenyezhessenek, polgáraink pedig új környezetben nézhessék a sporteseményeket – mondta a szerződés aláírása után Bogdan Laban.

Még idén felújítják a stadion atlétikai futópályáját (Fotó: Gergely Árpád)

Még idén felújítják a stadion atlétikai futópályáját (Fotó: Gergely Árpád)

– Amit egy évvel ezelőtt megígértünk, azt ma teljesítjük. Felújításra kerül többek között a stadion csatornahálózata, az öltözők, mindaz, amit negyven évig nem újítottak fel. Ezzel ösztönözzük a városvezetést, hogy támogassa a sportot, fektessen a sportturizmusba, valamint ily módon igyekszünk megteremteni a feltételét annak, hogy a város pályázhasson egy nagy nemzetközi verseny megrendezésére – nyilatkozta Vanja Udovičić, és hozzátette, hogy a projektum értéke megközelíti a százmillió dinárt, és a szerződés szerint a kivitelezőknek a felújítást százöt nap alatt be kell fejezniük.

A szerződés aláírása után Vanja Udovičić ellátogatott a Városi Stadionba, és körbejárta a sportlétesítményt.