2024. április 25., csütörtök

Rendőrök és katonák a főtéren

Városunkban ünnepelte csütörtökön az Ana Brnabić vezette kormány fennállásának egyéves évfordulóját. Ebből az alkalomból a főtéren a rendőrség és a katonaság egységei egész napos programot szerveztek. Az érdeklődők többek között harci járműveket, katonai felszereléseket, rendőrautókat, lovasrendőröket és rohamrendőröket tekinthettek meg. A gyermekek kipróbálhatták a falmászást, önvédelmi oktatásban vehettek részt, rendőri felszerelésbe bújhattak és rendőrkutyák bemutatóját is megnézhették.

Az érdeklődők különböző katonai felszereléseket és harci járműveket is megtekinthettek (Fotó: Patyi Szilárd)

Az érdeklődők különböző katonai felszereléseket és harci járműveket is megtekinthettek (Fotó: Patyi Szilárd)

A rendezvényen Aleksandar Vulin védelmi miniszter és Nebojša Stefanović belügyminiszter közösen körbevezették Ana Brnabić kormányfőt, és megmutatták neki a rendőri és katonai felszereléseket. Ana Brnabić megköszönte a rendezvényen szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák munkáját, Aleksandar Vulin pedig elbeszélgetett a bemutatón szolgálatot teljesítő katonákkal és megtekintette a kiállított katonai járműveket, felszereléseket.

Nebojša Stefanović a főtéren elmondott beszédében hangsúlyozta, hogy a rendőrség és a katonaság, ahogy a főtéren is, mindig együtt kell, hogy fellépjen, mert mind a két védelmi szervezet egy országot és egy nemzetet véd.

Ana Brnabić, mögötte Igor Mirović, Aleksandar Vulin, Bogdan Laban és Nebojša Stefanović (Fotó: Patyi Szilárd)

Ana Brnabić, mögötte Igor Mirović, Aleksandar Vulin, Bogdan Laban és Nebojša Stefanović (Fotó: Patyi Szilárd)

– Ennek a rendezvénynek az a célja, hogy a rendőrség közelebb hozza munkáját az emberekhez. Ugyanebből a megfontolásból vezettünk be az elmúlt évben olyan tantárgyat az általános iskolákban, amely a legkisebb polgártársaink biztonságát szorgalmazza, s amelynek keretében többek között tanulhatnak a biztonságos közlekedésről, és megismerkedhetnek a virtuális tér veszélyeivel – mondta a belügyminiszter, és hozzátette, hogy büszke a kormány egyéves munkájára, amelynek az egyik legnagyobb eredménye a szervezett bűnözés elleni sikeres harc.

Aleksandar Vulin beszédében szintén a belügyminisztérium és a védelmi minisztérium közös munkáját dicsérte, és elmondta, hogy szerinte ez a közös munka teszi lehetővé, hogy Szerbia ma biztonságos és sikeres. A védelmi miniszter a hadseregben történt fejlesztéseket dicsérte, amelyeknek köszönhetően a katonaság képes megvédeni az országot.

A gyermekek önvédelmi oktatásban vehettek részt (Fotó: Patyi Szilárd)

A gyermekek önvédelmi oktatásban vehettek részt (Fotó: Patyi Szilárd)

Igor Mirović tartományi kormányfő beszédében a kormány egyéves munkájából azokat az eredményeket sorolta fel, amelyek a tartomány fejlődését segítik, többek között megemlítette, hogy az elkövetkező napokban aláírják azt a szerződést Szófiában, amelynek köszönhetően elkezdődhet a Szabadka–Újvidék gyorsvasút építése, bejelentette, hogy Palicson wellnessközpont fog épülni, és elmondta, hogy a Brnabić-kormány fejezi majd be a Népszínház építését.

Végezetül Ana Brnabić kormányfő szólt az egybegyűltekhez.

– Mi önökért vagyunk itt. Mi önökért dolgozunk, éppen ezért mindig az önök rendelkezésére kell, hogy álljunk. Szeretném megköszönni Aleksandar Vulin és Nebojša Stefanović miniszter uraknak, hogy megtettek mindent azért, hogy a védelmi erők egyre gyakrabban kimenjenek az emberek közé, és ezzel megmutassák, hogy ez a kormány az önök kormánya. Sokat kell még tennünk azért, hogy felzárkóztassuk Szerbiát, de a védelmi erők éppen a legjobb mutatói annak, hogy hogyan kell dolgoznunk a továbbiakban – mondta a miniszterelnök, és köszönetet mondott Aleksandar Vučić köztársasági elnöknek, mert ő volt az első, aki felismerte a védelmi erők fejlesztésének jelentőségét.