2024. április 26., péntek

Dombos 18

Lajkó Félix most is elkápráztatta a közönséget

Nem elírás a címben szereplő 18-as szám, valóban 2018-at írunk, viszont a kishegyesi Dombos Fest szerdán ünnepelte 18. születésnapját. A számos megpróbáltatáson átesett fesztivál elérte a nagykorúságot, s köszöni jól van. Horváth László fő szervező a közelmúltban úgy fogalmazott, hogy ma már egyaránt megtiszteltetés fellépni és közönségnek lenni a fesztiválon. A nagykorúság megünneplésének a szervezők nem kerítettek nagy feneket: szerényen megvendégelték barátaikat, segítőiket, és egy torta is volt, ahogyan szülinapkor illik.

A Dombos Fest rögtön az első napon az egyik legerősebb koncerttel nyitott: Lajkó Félix hegedűvirtuóz ez alkalommal Sidoo Attila gitárművésszel lépett fel. Félix, aki már visszatérő fellépőnek számít Domboson, ezúttal is nagyon „odatette magát”. Hozta a rá jellemző zenei stílust, ám mégis volt benne valami újszerű, valami friss. A szervezők részéről is nagyszerű ötlet volt, hogy Félixet és Sidoot nem a nagyszínpadra helyezték, hanem a löszfal alatt külön kialakított platókra. A hátteret a löszfalra vetített mozgó fényfestmények töltötték be, az előadók pedig hideg kék fényben fürödve merültek el a zenében.

Remekül sikerült a nyitónap, egyedül abban lehetett hiányérzete a közönségnek, hogy Félixék koncertje után nem volt újabb fellépő. A hangulat megvolt, biztosan szívesen buliztak volna tovább, ha lett volna további koncert.

Ma este 8 órakor Csizmadia Anna és a Fokos zenekar koncertjével folytatódik a fesztivál. Ezt követően, 21 órától, ismét lesz Löszvarázs fényfestészet, fél 11-től pedig a Vujcsics lép fel, tábortűzgyújtás pedig éjfél előtt fél órával. A kisszínpadon 21 óra 15 perctől Borbély Mihály Polygon játszik, éjféltől pedig a Santa Diver ad éjszakai koncertet.