2024. április 18., csütörtök

Óbecse a leghatékonyabb önkormányzat Szerbiában

A NALED (a helyi szintű gazdasági fejlődés serkentésével foglalkozó nemzeti szövetség) és a Szerbiai Fejlesztési Ügynökség közös projektuma keretében több önkormányzat, illetve egyén is elismerésben részesült a Helyi fejlődés bajnokai elnevezésű verseny keretében. Óbecse község az elektronikus nyilvántartási rendszer bevezetésének köszönhetően bizonyult a leghatékonyabb közigazgatási hivatalnak, ezért ebben a versenykategóriában Óbecse szerezte meg az első helyet.
– Az Államigazgatási és Önkormányzati Minisztériumnál sikeresen pályáztunk, ennek köszönhetően vezethettük be ezt az újítást, amellyel megnyertük ezt a versenyt. Az Order nevű szoftver a pénzügyek, a projektumok és a közbeszerzések hatékonyságát és naprakészségét segíti elő. Többek között ennek is köszönhető, hogy például az építési engedélyek kiadásának a gyorsaságában az első négy önkormányzat egyike vagyunk az országban – mondta Dragan Tošić polgármester.
Niš a beruházások vonzása kategóriájában, Kruševac turisztikai eredményeivel, Šabac pedig a legkedvezőbb befektetési helyként nyert díjat.
A díjak kiosztását az Államigazgatási és Önkormányzati Minisztérium támogatta.