2024. március 29., péntek

Mától Kanizsa Feszt!

A magyarkanizsaiak legnagyobb, elsősorban zenei fesztiválja szerda este a nulladik nappal rajtol, és várhatóan a vasárnap reggeli sátorbontással ér majd véget. Leginkább a zenére terelődik a hangsúly, azon belül is a fiatalok kedvelt stílusára, a technóra koncentráltak a szervezők, látszik ez a meghívott fellépők listájából, de jelen lesz a hiphop, a rap, valamint az idősebbeknek is kedveznek a retróval.

Ma 18 órakor nyitja kapuit a vásártér, ahol másodízben szervezik meg a fesztivált. Ezen a napon ingyen lehet látogatni a zenei kínálatot. 21.30-tól fellép Adwell, 22.10-kor Ben Lawrence, 23 órakor MolnárBé, hajnali 1-től pedig Maxy pörgeti a lemezeket.

Csütörtökön ismét a zenéről szól minden Magyarkanizsán. 20 órakor a nagyszínpadon Gabriel B kezdi meg a sort, majd folytatja Mr. Missh / HRFlow, Hősök, Tőtöttcigi, Purebeat, Szecsei. A kisszínpadon 20 órakor Oliver Burn, majd Defarx, Raver, Apple Jr. és Cartman zenélnek.

Péntek este a nagyszínpadra MolnárBé, Burai Krisztián, Rico / Miss Mood és G.w.M lép föl, míg a technó kedvelőit RobinFutaki, Marco Nastić, Ascaloon és AdamK szórakoztatja. A kisszínpadon Bálint, Suck my disco, Pixa, Joer Junior és MolnárBé felel a jó hangulatért.

A szombati nap tartogat ígéretes délutáni programot, amikor a közösségi napon felépül a Hungarikum utca, megtekinthetők lesznek a község helyi értékei. Lesz bor- és pálinkakóstoló, valamint hagyományos magyar és szerb gasztronómiai bemutató. 15 órától Kanizsa jövőjéről beszélget Fejsztámer Róbert polgármester, beszélgetőpartnerei: Halász Mónika és Körmöci Károly községi képviselők. Ezt követően 16 órától Bayer Zsolt, Szentesi Zöldi László és Pósa Károly újságírók politikai kulisszatitkokról rántják le a leplet, 17 órakor pedig Csallóközi Zoltán miniszterelnök-helyettessel és Nyilas Mihály tartományi kormányalelnökkel a politikus emberi arcát ismerhetik meg a kilátogatók. Kávai Szabolcs vezeti a beszélgetéseket, s ez garancia arra, hogy nem tömény unalmas politikáról lesz szó.

A gyerekek számára lesz kisállat-simogató és kisállatvásár, kézműves-foglalkozások, Dobó Tihamér-festőverseny, íjászat, lovaglás. A fesztiválon bemutatkozik a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, az Európa Kollégium és a Szegedi Tudományegyetem is. Egész nap kirakodóvásár, programok várják az érdeklődőket.

Este pedig ismét a zene kapja a főszerepet: Ben Laurence, Adwell, Essem, BSW (Live), Cvija, Nia Even, DJ Lennard a nagyszínpadon, a kicsin pedig a retró uralja majd a hangulatot este 9-től Maxy & Noyz, Dr. Iggy és Groover jóvoltából.

– A hetijegy ára 2000 dinár. A bérletek megvásárolhatók még aktivistáinknál, illetve Magyarkanizsán a Prespero újságárusnál. Napijegyeket kizárólag a helyszínen árusítunk. Újdonságként készülünk medencével, párakapukkal, koktélbárral, hogy a nagy hőség elviselhetőbb legyen. Az idén még nagyobb hangsúlyt fektetünk a látványelemekre, fényekre – tudtuk meg Kalmár Tündétől, az egyik szervezőtől. – A sátorozni vágyók két kempingrész közül választhatnak. Lesz lehetőség ingyenesen táborozni, és idén először felépítjük a VIP-kempinget, ahol árnyékos sátorhelyek várják a fiatalokat, reggelente pedig ásványvíz, péksütemény és gyümölcs jár nekik. Ez a kempingrészünk fizetős lesz (300 dinár), a helyek száma korlátozott.

A percrekész információ a Facebook-oldalukon (www.facebook.com/kanizsafeszt) található meg.