2024. április 20., szombat
WIMBLEDON

Györe már Umagra és Gstaadra összpontosít

Novak Đokovićtyal egykori edzője, Boris Becker készített interjút Wimbeldonban (Fotó: Beta/AP)

Novak Đokovićtyal egykori edzője, Boris Becker készített interjút Wimbeldonban (Fotó: Beta/AP)

Három nyert és tizenhárom elveszített játszma a szerbiai és a magyar teniszezők mérlege a wimbledoni torna első napján. Filip Krajinović és Györe László 3:1-re, DušanLajović 3:0-ra, Aleksandra Krunić 2:1-re, Babos Tímea pedig 2:0-ra veszített. Tegnap este Novak Đoković az amerikai Tennys Sandgren, Fucsovics Márton pedig a francia Julien Benneteau ellen próbálkozott a lesújtó mérleg javításával.

Az előző este lapzártakor a második játszmában 1:1-re álló Györe–Lorenzi mérkőzés tehát számunkra kedvezőtlen eredménnyel zárult. A második szettet rövidítésben Györe nyerte, azután azonban a további két szettben azonnal hátrányba került, ami végzetesnek bizonyult. Györe ezúttal nem volt képes arra, hogy ütőjéből látványos fordulatot csiholjon ki, és negyedik Grand Slam-meccsét is elveszítette. Az 5. alkalma majd a US Openen adódik, ha július végéig még szerez 50-60 pontot, hogy ellensúlyozza azt az 55-öt, amelyet a tavalyi San Benedettó-i challengeren szerzett, és amit három hét múlva levonnak tőle.

Györe 13 ászt ütött, de 10 kettős adogatási hibát is vétett, a második adogatáson jóval elmaradt az olasztól, akinek adogatását a hétből csak egyszer nyerte el, a sajátját viszont tizenhétből négyszer veszítette el. A zentai játékos legközelebb, a rendelkezésre álló benevezési listák szerint, július 16-ától Umagban játszik a 250-es tornán. Egyelőre kettővel a vonal alatt van, és lehet, hogy a selejtezőben kell indulnia, egy héttel később Gstaadban, a szintén 250-es tornán viszont már szavatolt a helye a táblán.

Az első játéknapon 11 kiemelt búcsúzott. Vaskos meglepetés Grigor Dimitrov, SloaneStephens és Elina Szvitolina kudarca, sokkal kevésbé az Borna Ćorić, Richard Gasquet, Coco Vandeweghe és Magdaléna Rybáriková veresége, míg Leonardo Mayer, Filip Krajinović, Suaj Cseng és Anasztaszija Szevasztova kiesése eleve a lehetséges végkifejletek közé volt sorolható.

Roger Federeren és Caroline Wozniackin kívül a magasan rangsoroltak közül még Marin Čilić kezdett fölényes győzelemmel, a Williams nővérek és Karolína Plíšková viszont alaposan megszenvedtek a második fordulóért, amelyben a már ismert párok közül egyedül a Ka. Plíšková–Azarenka mérkőzés ígérkezik izgalmas rangadónak.