2024. április 20., szombat

Kerékpárverseny a várban

A Péterváradi várban vasárnap megtartották az első Petrovaradin Fortress MTB Cup elnevezésű hegyikerékpár-versenyt. A megnyitón többek között jelen volt Ognjen Cvjetićanin, a városi tanács ifjúsági- és sportügyekkel megbízott tagja is.

A Petrovaradin Fortress MTB Cup hegyikerékpár-versenyt a Novi Sad Kerékpár Klub szervezte az újvidéki önkormányzat és a tartományi ifjúsági- és sporttitkárság támogatásával. – Az újvidéki önkormányzat büszke arra, hogy újabb, jelentős sporteseményt tartottak a városban, hegyikerékpár-versenyt mostanáig Szerbiában még senki sem szervezett. Annak köszönhetően, hogy a várban megtartották ezt a versenyt, Újvidék és a Péterváradi vár pályázhat a 2021-ben megtartandó Hegyikerékpár Európa Bajnokság megszervezésére, ami nagyon sokat jelentene a tartományi székvárosnak. A rendezvény megtartása nagy mértékben hozzájárult az egészséges életmód és a sport hirdetéséhez, valamint a kerékpározás népszerűsítéséhez, megszerettetéséhez – magyarázta Cvjetićanin.

Vladimir Batez tartományi sportügyi- és ifjúsági titkár elismerő szavakkal illette a verseny szervezőit, és elmondta, hogy a tartományi titkárság a jövőben is támogatni fogja ezt a sportrendezvényt.

Nemanja Vajs, a Petrovaradin Fortress MTB Cup igazgatója megköszönte az újvidéki önkormányzat és a tartományi titkárság támogatását. – Külön hálával tartozunk Miloš Vučević polgármesternek, aki elsőként támogatta azt az ötletet, hogy a tartományi székváros pályázzon a 2021-ben sorra kerülő Hegyikerékpár Európa Bajnokság megszervezésének jogára. Az EB megszervezése nagyon sokat jelentene a városnak, sokat lendítene Újvidék idegenforgalmi vonzatán, gazdasági fejlődésén és a sport népszerűsítésén. Őszintén remélem, hogy a most megrendezett kerékpárverseny után pozitív visszajelzést kapunk az Európai Kerékpáros Szövetségtől – magyarázta Vajs.

A Petrovaradin Fortress MTB Cup versenynek összesen 108 résztvevője volt. Horvátországból, Magyarországról, Romániából, Szlovákiából, Bosznia-Hercegovinából és Szerbiából érkeztek. A felnőttek versenyén kívül a gyermekeknek is szerveztek futamot, ami a legfiatalabbak körében nagy érdeklődést váltott ki.